Det globale salget fordobles i år

Ifølge IT-konsultforetaket Gartner kommer salget av 3d-skrivere i år til å fordobles sammenliknet med foregående år. Totalt antall utsendte enheter lander på 455 000 ifølge foretaket.

Tallene fra Gartner gjelder både konsument- og industriløsninger. Hvis man kun regner med industrielle løsninger ligger veksten på 44 prosent i år, hevder man.

Av de sju primære 3d-skriverteknikkene som akkurat nå finnes på markedet er det ekstruderingsteknikken som leder salgsligaen. Den største grunnen til dette er lave innkjøpspriser og høy konkurranse. Men også stereolitografi kommer til å vokse raskt i takt med nye aktører og flere materialer.

Drivkreftene bak en økt industriell bruk ligger i forbedret kvalitet, flere materialer og økt bredde i de applikasjoner som 3d-skriverteknikken klarer. Selv om prototyper fortsatt er det vanligste applikasjonsområdet, så kommer sluttprodukter til å utgjøre 75 prosent av alle 3d-utskrifter i 2020.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *