Det globale salget fordobles i år

Ifølge IT-konsultforetaket Gartner kommer salget av 3d-skrivere i år til å fordobles sammenliknet med foregående år. Totalt antall utsendte enheter lander på 455 000 ifølge foretaket.

Tallene fra Gartner gjelder både konsument- og industriløsninger. Hvis man kun regner med industrielle løsninger ligger veksten på 44 prosent i år, hevder man.

Av de sju primære 3d-skriverteknikkene som akkurat nå finnes på markedet er det ekstruderingsteknikken som leder salgsligaen. Den største grunnen til dette er lave innkjøpspriser og høy konkurranse. Men også stereolitografi kommer til å vokse raskt i takt med nye aktører og flere materialer.

Drivkreftene bak en økt industriell bruk ligger i forbedret kvalitet, flere materialer og økt bredde i de applikasjoner som 3d-skriverteknikken klarer. Selv om prototyper fortsatt er det vanligste applikasjonsområdet, så kommer sluttprodukter til å utgjøre 75 prosent av alle 3d-utskrifter i 2020.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: