Industribrukerne skal lokkes med nye Ultimaker 3

Daniel Ljungstig, adm dir hos 3DVerkstan, avdekker de nye modellene Ultimaker 3 og Ultimaker 3 Extended. FOTO: Stefan Jerrevång

Daniel Ljungstig, adm dir hos 3DVerkstan, avdekker de nye modellene Ultimaker 3 og Ultimaker 3 Extended. FOTO: Stefan Jerrevång

Tirsdag lanserte Ultimaker sine nye 3d-skrivere for desktop, Ultimaker 3 og Ultimaker 3 Extended. Hos den svenske agenten 3DVerkstan i Stockholm ble det avholdt et lanseringsevent der Daniel Ljungstig som er firmaets adminstrerende direktør gikk gjennom mulighetene med den nye skriveren som er rettet mot industriell og yrkesmessig bruk.

Denne kroken er en prototype fra Elfa som produserer oppbevaringsløsninger. Fra venstre med og uten støttestruktur, samt eksemplar i metall. FOTO: Stefan Jerrevång

Denne kroken er en prototype fra Elfa som produserer oppbevaringsløsninger. Fra venstre med og uten støttestruktur, samt eksemplar i metall. FOTO: Stefan Jerrevång

Den fremste nyheten er at Ultimaker 3 med sine to skrivehodee kan skrive ut vannløselig støttemateriale samt en rekke andre industrielle materialer, i begynnelsen Nylon, PLA, ABS, CPE og tofargersutskrift. Materialprofiler for Polykarbonat, TPU og CPE+ forventes i løpet av kort tid. I en video ble det vist hvordan en ball med flere løse deler inni kunne lages med vannløselig støttemateriale, for eksempel. Et flertalls modeller utskrevet i Nylon, PLA og CPE med PVA som støttestruktur ble vist frem og to maskiner skrev ut nye modeller under arrangementet.

Til venstre modell av girhus fra Autoliv med og uten støttestruktur PLA/PVA, samt robotarm i Nylon og arkitektmodell i PLA. FOTO: Stefan Jerrevång

Til venstre modell av girhus fra Autoliv med og uten støttestruktur PLA/PVA, samt robotarm i Nylon og arkitektmodell i PLA. FOTO: Stefan Jerrevång

 

De to utskitbare skrivehodene har også fått nytt design. De kaller dem Print cores, og de er optimerte for Ultimakers egne materialer. Detta skal medføre høyere driftssikkerhet og utskriftskvalitet og gir brukeren mulighet til å skifte materialer med skriverhodene tilpassede for et spesifikt materiales egenskaper. I de oppdaterte skrivehodene spres ikke heller varmen oppover, hvilket innebærer at det er mulig å skrive ut materiale i høyere temperaturer, opp til 280 grader. For maksimal fleksibilitet er det fortsatt mulig å benytte tredjepartsmaterialer.

Nysgjerrige besøkere fra industri, tekniske universiteter og arkitektkontorer minglet og så nærmere på de nye modellene. FOTO: Stefan Jerrevång

Nysgjerrige besøkere fra industri, tekniske universiteter og arkitektkontorer minglet og så nærmere på de nye modellene. FOTO: Stefan Jerrevång

Med NFC-teknikk kan også Ultimaker 3 identifisere materialet selv, og tilpasse innstillingene etter dette. Den nye maskinen kan dessuten koples opp via wifi, ethernet og usb, hvilket skal gjøre skriveren tilgjengelig over en hel organisasjon og forberedt for klustring. Et spørsmål som oppsto under eventet var om brukeren var nødt til å opprettholde oppkoplingen fra datamaskinen mot skriveren om wifi ble benyttet, men det behøvdes ikke.

– De voksende kravene fra både foretak, industri og utdanningssektor kan nå møtes på et mer tilgjengelig og letthåndterlig vis enn tidligere takket være den nye modellen. Den medfører større designfrihet som tidligere har vært en av de største forskjellene mellom desktop-3d-skrivere og de større og betydelig dyrere 3D-skriverne som finnes på markedet for industrielle kunder idag, sier Daniel Ljungstig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: