Konsumentskriverne er pådriverne for utviklingen

xyzprintingDet globale 3d-skriversalget steg med 14 prosent i det første halvåret i år sammenliknet med samme periode i fjor. Det viser tall fra undersøkelsesforetaket CONTEXT. Interessant nok så er det desktopskrivere under 5000 dollar som nå er pådrivere i utviklingen.

Majoriteten av alle 3d-skrivere som selges er konsumentmaskiner. Slik har det sett ut i mange år. Men undersøkelsen viser at konsumentsegmentet vokste med 15 prosent, samtidig som industriløsninger sank med samme tall.

– Det blir en stadig tydeligere oppdeling mellom konsument- og proffmaskiner, sier Chris Connery, sjef for området Global Analysis hos CONTEXT. Vi ser få forgreninger mellom varemerker, kanaler og iblant sluttmarkeder.

På konsumentmarkedet er det foretaket XYZprinting som tar førsteplassen. Foretaket har 19 prosent av markedet til tross for en svakere utvikling i andre kvartal i år. Blant de fem største leverandørene, så Ultimaker, M3D og Flashforge vekst i antall solgte enheter. Kun Stratasys (Makerbot) tapte i salg. Hovedmålgrupper for dette skriversegmentet er utdanning og tilvirkningsindustri, mens hobbybrukere og den såkalte maker-bevegelsen fortsatt er viktige områder.

Hve skjer på industrisiden da? Sett til omsetning utgjør 3d-skriverne her 78 prosent. Men antall solgte enheter sank med 15 prosent. Metallskriverleverandørene henger ikke med leppa for det. Disse foretakene bidro nemlig til en omsetningsøkning på 3 prosent i perioden. Kjemper som Stratasys og 3D Systems taper i salg, hvilket kan bero på at presumtive kunder venter inn nye teknikker.

– Vi ser at mange nå skifter fokus mot metallskrivere og helt nye aktører som HP og Carbon, sier Chris Connery.

På metallsiden gasser man kraftig på. Området vokste med 17 prosent i perioden. CONTEXT mener at General Electric, GE, kan fungere som en katalysator for fortsatt vekst. GE har sagt at deres forretningsområde innen flyindustri skal utvikles med egen produksjon og salg av 3d-skrivere for metallproduksjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: