MarkForged satser på industri med nye Mark X

markforged_mark_xEtter den siste versjonen av MarkForgeds ”karbonfiberskriver” Mark Two kommer nå neste generasjon – Mark X. Fordoblet volumkapasitet og halvert lagtykkelse er noen av nyhetene. Ifølge foretaket er dette den første modellen som er helt tilpasset industrielle behov.

MarkForged er den amerikanske 3d-skriverutvikleren som har gjort karbonfiberforsterkning til sin signatur når de slapp sin første maskin, Mark One, i begynnelsen av 2014. Den bakenforliggende teknikken er ekstrudering, eller FDM, som alternativ betegnelse.

Lagtykkelsen blir med Mark X betydelig tynnere når den nå halveres til 50 mikrometer. Med en ny lasermålingsteknikk ”In-Process Inspection” muliggjøres dessuten at man kontinuerlig under prosessen overvåker toleransene med en nøyaktighet ned til 1 mikron, sier foretaket.

Mark X bygger på Markforges egenutviklede teknikk der nylon fiberarmeres og kan dermed skrive ut objekter med samme styrke som aluminium, sies det videre.

Med Mark X tar Markforged nå enda et skritt fremover i kapasitet og skala for fiberarmert printing av presisjonsdetaljer. En stadig utvikling av innovative materialer med høy kvalitet og styrke, lav vekt samt brukervennlighet gjennom kraftfull programvare forblir kjernen i Markforgeds utvikling. Med ny laserinspeksjon for økt nøyaktighet gir Mark X ingeniører og designere mulighet til å sikre at printede detaljer blir eksakt som forventet. En lasersensor er festet ved skrivehodet og skanner hvert lag for å måle at kritiske toleranser oppfylles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: