Nå kommer den første versjonen av Autodesk Netfabb

autodesk_netfabb_2017Etter at Autodesk kjøpte programvareutvikleren Netfabb har foretaket arbeidet med å innlemme Netfabbs løsninger i porteføljen. Nå kommer det første resultatet i form av Autodesk Netfabb 2017. Det er en omfattende verktøykasse for profesjonelle 3d-skriverbrukere.

Noen av de områdene som Autodesk har arbeidet videre med i Netfabb er blant annet forbedret simulering og forbedrede muligheter for filforberedelse. Også filhåndteringen skal ha blitt raskere ved at man nå kan importere CAD-filer til redigerbart stl-format via en CAD-importmodul.

Den nye simuleringsfunksjonen kan simulere hele lag og beregner frem stress og deformasjoner i metallkomponenter. For selve utskriftsprosessen finnes det løsninger for optimal støttestruktur og optimal pakking av komponenter i byggekammeret.

Et svensk foretak som anvender Autodesk Netfabb er GT Prototyper i Ystad, ett av Sveriges største servicebyråer.

– Etter at vi begynte å bruke Autodesk Netfabb ser vi betydelige materialbesparelser ettersom vi kan effektivisere produksjonen, sier Lasse GIstorp, teknisk sjef på GT Prototyper. Det fører i sin tur til bedre inntjeningsmarginer og har gjort det mulig for oss å bruke de ansattes arbeidstid mer effektivt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: