Nå kommer den første versjonen av Autodesk Netfabb

autodesk_netfabb_2017Etter at Autodesk kjøpte programvareutvikleren Netfabb har foretaket arbeidet med å innlemme Netfabbs løsninger i porteføljen. Nå kommer det første resultatet i form av Autodesk Netfabb 2017. Det er en omfattende verktøykasse for profesjonelle 3d-skriverbrukere.

Noen av de områdene som Autodesk har arbeidet videre med i Netfabb er blant annet forbedret simulering og forbedrede muligheter for filforberedelse. Også filhåndteringen skal ha blitt raskere ved at man nå kan importere CAD-filer til redigerbart stl-format via en CAD-importmodul.

Den nye simuleringsfunksjonen kan simulere hele lag og beregner frem stress og deformasjoner i metallkomponenter. For selve utskriftsprosessen finnes det løsninger for optimal støttestruktur og optimal pakking av komponenter i byggekammeret.

Et svensk foretak som anvender Autodesk Netfabb er GT Prototyper i Ystad, ett av Sveriges største servicebyråer.

– Etter at vi begynte å bruke Autodesk Netfabb ser vi betydelige materialbesparelser ettersom vi kan effektivisere produksjonen, sier Lasse GIstorp, teknisk sjef på GT Prototyper. Det fører i sin tur til bedre inntjeningsmarginer og har gjort det mulig for oss å bruke de ansattes arbeidstid mer effektivt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *