Prodways på gang med ny metallteknikk

metallpulverDet råder ingen tvil om at metallproduksjon er i skuddet akkurat nå. Ikke minst etter GEs to bud på Arcam og SLM Solutions for et par uker siden. Nu meder den franske 3d-skrivarutvikleren Prodways seg på gjennom et interessant forskningssamarbeid.

Prodways FoU-team har i et samarbeid med forskningsinstituttet CEA-LITEN utviklet en ny 3d-skriverprosess for metallkomponenter. Materialet er en kombinasjon av metallpulver og en organisk såkalt binder. Nå har man med hell skrevet ut sine første titankomponenter.

Ifølge Prodways innebærer denne nye prosessen flere fordeler sammenliknet med andre metallprosesser. Blant annet mener man at den er opp til fem ganger hurtigere enn DMLS for eksempel. Det skal heller ikke være noe hinder når det gjelder hvilke metaller og legeringer som kan benyttes. Det innbefatter også de vanligst forekommende materialene som titan, Inconel, kobolt-krom med flere. Prosessen ska også kunne gi høyoppløste komponenter med god presisjon.

Ettersom det dreier seg om et pulvermateriale kombinert med en binder så skal man også unngå de problemene som ofte hefter ved ”tørt” pulvermateriale. Endelig mener Prodways at produksjonen krever mindre energiforbruk enn laser, da komponentene sintres i en spesiell sintringsovn.

Fortsatt gjenstår det store utfordringer før teknikken kan kommersialiseres. Men resultatet som man har fått frem etter to års forskning er et stort skritt fremover, mener man.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: