Siemens slipper stor pakke for additiv tilvirkning

siemens_3dpSiemens er på vei inn i 3d-skriververden med en programvarepakke for konstruksjon, simulering og tilvirkning. Ifølge foretaket skal deres verktøykasse være sømløs mellom applikasjoner og prosesser.

I pakken inngår også en funksjon for automatisert generativ design med helt nye muligheter for topologioptimering, en av de heteste trendene akkurat nå i den additive verden. Kombinert med andre verktøy vil Siemens gjøre det mulig for tilvirkningsfirmaer å optimere sine produkter, dessuten til lavere kostnad. Potensielle brukere ser man i bransjer som automotive, rom/fly og medisinteknikk.

To helt nye verktøy i pakken er Convergent Modeling og Topology Optimization. Convergent Modeling er Siemens’ verktøy for optimert konstruksjon for 3d-utskrift. Her inngår også scan-to-print funksjon for enklere reverse engineering. Topology Optimization er en teknikk for å autogenerere optimal form ut fra et oppsett med ønskede  egenskaper hos den 3d-utskrevne komponenten. Alt fra vibrasjoner, varmetoleranse og flyt.

Løsningen inneholder også Siemens’ CAD-programvare NX, simuleringspakken Simcenter, PLM-verktøyet Teamcenter og SIMATIC IT og WinCC, for produksjon og automatisering.

Ifølge Siemens skal lanseringen sees som begynnelsen på en ny type tilvirkningsmuligheter. Foretaket sier seg også å fortsette å investere i innovative teknikker og fortsetter sitt samarbeid med foretak innen additiv tilvirkning.


VIDEO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *