Siemens slipper stor pakke for additiv tilvirkning

siemens_3dpSiemens er på vei inn i 3d-skriververden med en programvarepakke for konstruksjon, simulering og tilvirkning. Ifølge foretaket skal deres verktøykasse være sømløs mellom applikasjoner og prosesser.

I pakken inngår også en funksjon for automatisert generativ design med helt nye muligheter for topologioptimering, en av de heteste trendene akkurat nå i den additive verden. Kombinert med andre verktøy vil Siemens gjøre det mulig for tilvirkningsfirmaer å optimere sine produkter, dessuten til lavere kostnad. Potensielle brukere ser man i bransjer som automotive, rom/fly og medisinteknikk.

To helt nye verktøy i pakken er Convergent Modeling og Topology Optimization. Convergent Modeling er Siemens’ verktøy for optimert konstruksjon for 3d-utskrift. Her inngår også scan-to-print funksjon for enklere reverse engineering. Topology Optimization er en teknikk for å autogenerere optimal form ut fra et oppsett med ønskede  egenskaper hos den 3d-utskrevne komponenten. Alt fra vibrasjoner, varmetoleranse og flyt.

Løsningen inneholder også Siemens’ CAD-programvare NX, simuleringspakken Simcenter, PLM-verktøyet Teamcenter og SIMATIC IT og WinCC, for produksjon og automatisering.

Ifølge Siemens skal lanseringen sees som begynnelsen på en ny type tilvirkningsmuligheter. Foretaket sier seg også å fortsette å investere i innovative teknikker og fortsetter sitt samarbeid med foretak innen additiv tilvirkning.


VIDEO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: