SLM Solutions avviser budet fra GE

SLM Solutions, en av de to 3d-skriverleverandørene som General Electric, GE, la inn bud på for rundt en måned siden, kommer ikke til å akseptere budet. SLM måtte ha 75 prosents majoritet for at kjøpet skulle kunne gjennomføres og det har man altså nå mislyktes med.

En av foretakets hovedeiere, hedgefondet Elliot Management, er den drivkraften som har motsatt seg kjøpet. Foretaket eier 20 prosent av SLM Solutions’ aksjer. Elliot Managements’ strategi er å forhindre oppkjøp i håp om å få opp prisen per aksje. Foretaket eier også aksjer i Arcam.

Det er ikke første gang at hedgefondet bruker dette tiltaket. Man gjorde det blant annet da Canon la inn bud på svenske Axis for noen år siden. Men denne gangen kan det føre til at GE trekker sitt bud. Dessuten har Elliot Management et innehav på 10,14 prosent i Arcam, hvilket også kan innebære at den avtalen går fløyten. GE har forlenget tidsfristen på sitt bud på Arcam til 1. november.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *