Svensk bioskriverforetak mot børsen

Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Fra venstre: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila og Ida Henriksson, teamet bak CELLINK.

Det svenske oppstartsforetaket CELLINK utvikler både bioskrivere og bioblekk, materialer som kan anvendes for å 3d-skrive levende vev. Nå tar foretaket neste skritt gjennom å notere seg på Stockholmsbørsen. Formålet er å finansiere en fortsatt global ekspansjon.

– Det er relativt vanlig innen biotech og lifescience at man velger børsen tidlig. Vi har allerede teknikk på markedet og salg på selskapet, så alt i alt har vi kommet langt, sier Erik Gatenholm, som er administrerende direktør og medgrunder.

Den 3. november noteres CELLINK på Stockholmsbørsens First North-liste og målet er å hente inn 30 millioner kroner på en ny emisjon mot allmenheten. Tegningskursen i tilbudet er på 26 kroner per aksje. Det tilsvarer en vurdering av foretaket på 156,3 millioner kronor.

CELLINK er et ungt foretak, virksomheten ble først dratt i gang i 2015 av grunderne Erik Gatenholm og Hector Martinez Avila. Idéen med bioskriver-utstyr og tilhørende blekk kommer fra et samarbeid med Chalmers. Der utviklet CELLINK verdens første universelle bioblekk – også dette med navnet CELLINK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: