Svensk bioskriverforetak mot børsen

Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Fra venstre: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila og Ida Henriksson, teamet bak CELLINK.

Det svenske oppstartsforetaket CELLINK utvikler både bioskrivere og bioblekk, materialer som kan anvendes for å 3d-skrive levende vev. Nå tar foretaket neste skritt gjennom å notere seg på Stockholmsbørsen. Formålet er å finansiere en fortsatt global ekspansjon.

– Det er relativt vanlig innen biotech og lifescience at man velger børsen tidlig. Vi har allerede teknikk på markedet og salg på selskapet, så alt i alt har vi kommet langt, sier Erik Gatenholm, som er administrerende direktør og medgrunder.

Den 3. november noteres CELLINK på Stockholmsbørsens First North-liste og målet er å hente inn 30 millioner kroner på en ny emisjon mot allmenheten. Tegningskursen i tilbudet er på 26 kroner per aksje. Det tilsvarer en vurdering av foretaket på 156,3 millioner kronor.

CELLINK er et ungt foretak, virksomheten ble først dratt i gang i 2015 av grunderne Erik Gatenholm og Hector Martinez Avila. Idéen med bioskriver-utstyr og tilhørende blekk kommer fra et samarbeid med Chalmers. Der utviklet CELLINK verdens første universelle bioblekk – også dette med navnet CELLINK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: