Airbus går for Stratasys

Ledelsen i Airbus og Stratasys tar hverandre i hånden.

Ledelsen i Airbus og Stratasys tar hverandre i hånden.

Flyfabrikanten Airbus har valgt Stratasys Additive Manufacturing Solutions som standardleverandør i sin forsyningslinje til A350 XWB flyene.

Stratasys annonserte at den ledende flyfabrikanten Airbus har gått for ULTEM™ 9085 3D materiale for produksjonen av flydeler til selskapets A350 XWB flymodell.

Stratasys’ ULTEM™ 9085 resin har blitt sertifisert i henhold til Airbus sine materialspesifikasjoner og benyttes i Stratasys sin FDM-baserte produksjonsprosess. Det er kombinasjonen av høy styrke-til-vekt ratio samt materialets egenskaper når det gjelder FST (flammer, røyk og giftighet) standardene som gjelder for flydeler som gjør at ULTEM 9085 er velegnet. Materialet muliggjør produksjon av sterke og samtidig lette deler på en kostnadseffektiv og samtidig tidsbesparende måte.

– I 2014 produserte Airbus en signifikant andel av deler med sine Stratasys FDM-baserte 3D printere til bruk i den nye A350 XWB flymodellen, noe som satte Airbus i stand til å kunne møte to leveranseavtaler i tide. Vi er glade for å kunne støtte Airbus ettersom de nå industrialiserer inkluderingen av Stratasys 3D printede deler i forsyningskjeden til A350 XWB, noe som sikrer at leverandørene kan være med på å understøtte de planlagte leveransene av flymodellen, sier Andy Middleton, President i Stratasys EMEA.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: