Airbus går for Stratasys

Ledelsen i Airbus og Stratasys tar hverandre i hånden.

Ledelsen i Airbus og Stratasys tar hverandre i hånden.

Flyfabrikanten Airbus har valgt Stratasys Additive Manufacturing Solutions som standardleverandør i sin forsyningslinje til A350 XWB flyene.

Stratasys annonserte at den ledende flyfabrikanten Airbus har gått for ULTEM™ 9085 3D materiale for produksjonen av flydeler til selskapets A350 XWB flymodell.

Stratasys’ ULTEM™ 9085 resin har blitt sertifisert i henhold til Airbus sine materialspesifikasjoner og benyttes i Stratasys sin FDM-baserte produksjonsprosess. Det er kombinasjonen av høy styrke-til-vekt ratio samt materialets egenskaper når det gjelder FST (flammer, røyk og giftighet) standardene som gjelder for flydeler som gjør at ULTEM 9085 er velegnet. Materialet muliggjør produksjon av sterke og samtidig lette deler på en kostnadseffektiv og samtidig tidsbesparende måte.

– I 2014 produserte Airbus en signifikant andel av deler med sine Stratasys FDM-baserte 3D printere til bruk i den nye A350 XWB flymodellen, noe som satte Airbus i stand til å kunne møte to leveranseavtaler i tide. Vi er glade for å kunne støtte Airbus ettersom de nå industrialiserer inkluderingen av Stratasys 3D printede deler i forsyningskjeden til A350 XWB, noe som sikrer at leverandørene kan være med på å understøtte de planlagte leveransene av flymodellen, sier Andy Middleton, President i Stratasys EMEA.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: