Concept Laser vil automatisere mer med ny løsning

concept_laser_m_line_factoryM LINE FACTORY – det er navnet på Concept Lasers nyeste løsning for fremtidens industrielle additive tilvirkningsteknikk. Løsningen ble premierevist på Formnext i Frankfurt.

Det dreier seg om en modulær løsning med to produksjonsenheter som utover produksjon også håndterer innstillinger og etterbearbeidelse. De to enhetene kan håndteres separat eller kombineres for mer effektiv produksjon. Det gir også en redundans for brukeren.

Byggstørrelsen ligger på 400 x 400 x 425 millimeter og man kan velge mellom 1-4 lasere på enten 400 watt eller 1000 watt. Hver enhet består av tre moduler, en for produksjon, en for materialhåndtering og en for overflødig materiale.

De individuelle modulene kan flyttes gjennom et tunnelsystem inni maskinen. Det betyr blant annet at når maskinen påfylles med nytt materiale erstattes den tomme materialbeholderen automatisk med en ny beholder uten å forstyrre byggeprosessen. Ferdige jobber kan også tas ut av en produksjonsenhet og umiddelbart erstattes med en ny jobb.

Den fysisk separate og automatiske enheten PCG håndterer både forarbeid og rensing etter avsluttet byggeprosess. Her inngår en integrert funksjon for å håndtere pulvermateriale som skal tilbake inn i produksjon. Overføring av ferdige komponenter fra 3d-skriver til PCG-enheten skjer i et helt sluttet system.

Concept Laser har dessuten innledet et samarbeid med Swisslog, et datterselskap i KUKA Group. Målet er å integrere en robot på hjul for å flytte komponenter mellom 3d-skriverenheter. Det er interessant for større og industrielle produksjonsenheter med additiv teknikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: