EnvisionTEC utvikler høyoppløst Vector-skriver

Pär Nobring administrerende direktør for r.a.p.s., EnvisionTECs svenske agent, ved siden av forgjengeren til nylig lanserte Hi-Res Vector 3SP.

Pär Nobring administrerende direktør for r.a.p.s., EnvisionTECs svenske agent, ved siden av forgjengeren til nylig lanserte Hi-Res Vector 3SP.

EnvisonTEC, mest kjent for sine SLA-løsninger, slipper nå en ny 3d-skriver som skal gi betydelig høyere oppløsning sammenliknet med tidligere modeller – Vector Hi-Res 3SP.

Vector Hi-Res 3SP har et byggevolum på 300 x 175 x 200 millimeter. Oppløsningen er på 60 mikrometer i x och y. Det er nesten dobbelt så høy oppløsning sammenliknet med forgjengeren Vector 3SP, som nå har ett år på baken.

Den nye maskinen håndterer en rekke materialer fra EnvisionTEC som ABS Tough, ABS Hi-Impact, E-Glass och E-Tool. Det siste er spesielt utviklet for å tilvirke formstøpingsverktøy for kortere serier.

På Formnext-messen i Frankfurt, der Vector Hi-Res 3SP ble lansert, stillet EnvisionTEC ut med sin samarbeidspartner Viridis3D. Foretaket har utviklet en 3d-skriverrobot med navnet RAM 123, der RAM står for Robotic Additive Manufacturing. Det handler om en modul montert på en ABB-robot som kan anvendes til å 3d-skrive sandbaserte støpeformer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: