EnvisionTEC utvikler høyoppløst Vector-skriver

Pär Nobring administrerende direktør for r.a.p.s., EnvisionTECs svenske agent, ved siden av forgjengeren til nylig lanserte Hi-Res Vector 3SP.

Pär Nobring administrerende direktør for r.a.p.s., EnvisionTECs svenske agent, ved siden av forgjengeren til nylig lanserte Hi-Res Vector 3SP.

EnvisonTEC, mest kjent for sine SLA-løsninger, slipper nå en ny 3d-skriver som skal gi betydelig høyere oppløsning sammenliknet med tidligere modeller – Vector Hi-Res 3SP.

Vector Hi-Res 3SP har et byggevolum på 300 x 175 x 200 millimeter. Oppløsningen er på 60 mikrometer i x och y. Det er nesten dobbelt så høy oppløsning sammenliknet med forgjengeren Vector 3SP, som nå har ett år på baken.

Den nye maskinen håndterer en rekke materialer fra EnvisionTEC som ABS Tough, ABS Hi-Impact, E-Glass och E-Tool. Det siste er spesielt utviklet for å tilvirke formstøpingsverktøy for kortere serier.

På Formnext-messen i Frankfurt, der Vector Hi-Res 3SP ble lansert, stillet EnvisionTEC ut med sin samarbeidspartner Viridis3D. Foretaket har utviklet en 3d-skriverrobot med navnet RAM 123, der RAM står for Robotic Additive Manufacturing. Det handler om en modul montert på en ABB-robot som kan anvendes til å 3d-skrive sandbaserte støpeformer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: