GE velger annen tysk aktør etter SLM

Concept Lasers administrerende direktør, Frank Herzog.

Concept Lasers administrerende direktør, Frank Herzog.

Etter at handelen med SLM Solution ikke lyktes går General Electric, GE, videre med en annen stor aktør i metallbaserte 3d-utskrifter. Nå har man i stedet nådd en avtale med tyske Concept Laser. Handelen er verdt 599 millioner dollar og gir GE 75 prosent av aksjene i foretaket.

Concept Laser, med base i tyske Lichtenfels, er et privateiet foretak med over 200 ansatte. Foretakets egenutviklede laserteknikk heter LaserCUSING og er en variant av pulverbedsteknikk og laser. Foretaket har kunder på områder som rom & fly, medisinteknikk og dental.

Foretakets administrerende direktør, Frank Herzog mener at GE deler Concept Lasers visjon for potensialet i additiv tilvirkning. Han sier også at foretaket har flere interessante lanseringar på gang. I samsvar med avtalen med GE kommer Herzog til å fortsette som administrerende direktør.

Den fremtidige strategien for GE er å gjøre betydelige investeringer i Concept Laser. Hva dette innebærer rent konkret har man ennå ikke gått ut med. Men hovedkvarteret i Lichtenfels kommer til å bli GEs tyske hub, mener man.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: