GT Prototyper i gang med større maskinpark

gtp_ny_maskinparkEtter at GT Prototyper, GTP, i Ystad i juni tok over det danske servicebyrået Functional Parts har man nå utvidet maskinparken kraftig. I løpet av sommeren og høsten har man bygget om både kontorene og produksjonslokaler.

De fem SLS-maskinene som ble kjøpt fra danske Functional Parts er installerte og i drift. Nå har man totalt elleve SLS-systemer med kontinuerlig back-up. Dessuten har GTP flere forkjellige plastmaterialer tilgjengelig parallellt.

GTP har nå også tilgang til en SLS-maskin for høyoppløste SLS-modeller.

GTP har to stykker Fortus 450mc fra Stratasys, byggvolum hos respektive maskin er 406 x 355 x 406 millimeter. Målenøyaktighet og formriktighet er noen av metodens store fordeler. Leveranse av enkeltmodeller skjer dagen etter ordre.

FAKTA GTPs MASKINPARK
Materialutvalg med FDM-teknikk:
ABS M30: Standard ABS-plast.
ABS ESD7: Statisk avledende (f eks ved montering av elektronikk).
ASA: UV-stabil, materialet gir ekstra slett overflatestruktur.
PA: Gjennomfarget svart (PA 12).
PC: Gode mekaniske egenskaper, god varmetoleranse.
Ultem 9085: Selvslukkende, god varmetoleranse.
Ultem 1010: Næringsmiddelanvendelse, godkjent hos FDA (ennå ikke i EU).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: