GT Prototyper i gang med større maskinpark

gtp_ny_maskinparkEtter at GT Prototyper, GTP, i Ystad i juni tok over det danske servicebyrået Functional Parts har man nå utvidet maskinparken kraftig. I løpet av sommeren og høsten har man bygget om både kontorene og produksjonslokaler.

De fem SLS-maskinene som ble kjøpt fra danske Functional Parts er installerte og i drift. Nå har man totalt elleve SLS-systemer med kontinuerlig back-up. Dessuten har GTP flere forkjellige plastmaterialer tilgjengelig parallellt.

GTP har nå også tilgang til en SLS-maskin for høyoppløste SLS-modeller.

GTP har to stykker Fortus 450mc fra Stratasys, byggvolum hos respektive maskin er 406 x 355 x 406 millimeter. Målenøyaktighet og formriktighet er noen av metodens store fordeler. Leveranse av enkeltmodeller skjer dagen etter ordre.

FAKTA GTPs MASKINPARK
Materialutvalg med FDM-teknikk:
ABS M30: Standard ABS-plast.
ABS ESD7: Statisk avledende (f eks ved montering av elektronikk).
ASA: UV-stabil, materialet gir ekstra slett overflatestruktur.
PA: Gjennomfarget svart (PA 12).
PC: Gode mekaniske egenskaper, god varmetoleranse.
Ultem 9085: Selvslukkende, god varmetoleranse.
Ultem 1010: Næringsmiddelanvendelse, godkjent hos FDA (ennå ikke i EU).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: