Også keramer i den kommende Xjet-skriveren

xjet_ceramicsVi har tidligere skrevet om det israelske oppstartsforetaket Xjet og deres teknikk Nano Particle Jetting. I første omgang utviklet Xjet sin teknikk for metallutskrifter. Men nå gjør man seg klar for også å kunne skrive ut i kerammateriale.

Formnext-messen i Frankfurt neste uke markerer startskuddet for dette nye anvendelsesområdet. På stedet kommer man til å vise eksempler på keramkomponenter som er produsert i en Xjet-maskin.

Nano Particle Jetting bygger på at et skriverhode ”sprayer” (inkjet) små dråper med mikrometerstore keram- eller metallpartikler på en byggeplate lag for lag. Litt som Stratasys polyjet-teknikk som de fikk i og med oppkjøpet av Objet for noen år siden. Inni det lukkede byggekammeret holder man en høy temperatur som får væsken i disse dråpene til å gå over i gassform og tilbake vil det være en grønnkropp som så sintres.

– Gjennom å utvide mulighetene med teknikken kommer vi til å kunne nå flere områder som dental, medisinteknikk og nisjeapplikasjoner innen tilvirkningsindustri, sier Dror Danai, forretningssjef hos Xjet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: