Også keramer i den kommende Xjet-skriveren

xjet_ceramicsVi har tidligere skrevet om det israelske oppstartsforetaket Xjet og deres teknikk Nano Particle Jetting. I første omgang utviklet Xjet sin teknikk for metallutskrifter. Men nå gjør man seg klar for også å kunne skrive ut i kerammateriale.

Formnext-messen i Frankfurt neste uke markerer startskuddet for dette nye anvendelsesområdet. På stedet kommer man til å vise eksempler på keramkomponenter som er produsert i en Xjet-maskin.

Nano Particle Jetting bygger på at et skriverhode ”sprayer” (inkjet) små dråper med mikrometerstore keram- eller metallpartikler på en byggeplate lag for lag. Litt som Stratasys polyjet-teknikk som de fikk i og med oppkjøpet av Objet for noen år siden. Inni det lukkede byggekammeret holder man en høy temperatur som får væsken i disse dråpene til å gå over i gassform og tilbake vil det være en grønnkropp som så sintres.

– Gjennom å utvide mulighetene med teknikken kommer vi til å kunne nå flere områder som dental, medisinteknikk og nisjeapplikasjoner innen tilvirkningsindustri, sier Dror Danai, forretningssjef hos Xjet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *