Også keramer i den kommende Xjet-skriveren

xjet_ceramicsVi har tidligere skrevet om det israelske oppstartsforetaket Xjet og deres teknikk Nano Particle Jetting. I første omgang utviklet Xjet sin teknikk for metallutskrifter. Men nå gjør man seg klar for også å kunne skrive ut i kerammateriale.

Formnext-messen i Frankfurt neste uke markerer startskuddet for dette nye anvendelsesområdet. På stedet kommer man til å vise eksempler på keramkomponenter som er produsert i en Xjet-maskin.

Nano Particle Jetting bygger på at et skriverhode ”sprayer” (inkjet) små dråper med mikrometerstore keram- eller metallpartikler på en byggeplate lag for lag. Litt som Stratasys polyjet-teknikk som de fikk i og med oppkjøpet av Objet for noen år siden. Inni det lukkede byggekammeret holder man en høy temperatur som får væsken i disse dråpene til å gå over i gassform og tilbake vil det være en grønnkropp som så sintres.

– Gjennom å utvide mulighetene med teknikken kommer vi til å kunne nå flere områder som dental, medisinteknikk og nisjeapplikasjoner innen tilvirkningsindustri, sier Dror Danai, forretningssjef hos Xjet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: