Også keramer i den kommende Xjet-skriveren

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 november 2016

xjet_ceramicsVi har tidligere skrevet om det israelske oppstartsforetaket Xjet og deres teknikk Nano Particle Jetting. I første omgang utviklet Xjet sin teknikk for metallutskrifter. Men nå gjør man seg klar for også å kunne skrive ut i kerammateriale.

Formnext-messen i Frankfurt neste uke markerer startskuddet for dette nye anvendelsesområdet. På stedet kommer man til å vise eksempler på keramkomponenter som er produsert i en Xjet-maskin.

Nano Particle Jetting bygger på at et skriverhode ”sprayer” (inkjet) små dråper med mikrometerstore keram- eller metallpartikler på en byggeplate lag for lag. Litt som Stratasys polyjet-teknikk som de fikk i og med oppkjøpet av Objet for noen år siden. Inni det lukkede byggekammeret holder man en høy temperatur som får væsken i disse dråpene til å gå over i gassform og tilbake vil det være en grønnkropp som så sintres.

– Gjennom å utvide mulighetene med teknikken kommer vi til å kunne nå flere områder som dental, medisinteknikk og nisjeapplikasjoner innen tilvirkningsindustri, sier Dror Danai, forretningssjef hos Xjet.

Les mer

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683