Oppdateringer fra Arcam på Formnext

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 21 november 2016

arcam_maskinhallArcam hadde med seg noen nyheter til årets Formnext-messe. Det dreier seg blant annet om nytt utstyr og nytt metallpulver.

Foretaket har i et samarbeid utviklet en ny prosess for Kobolt-krom, CoCr. Sammen med titan er CoCr det fremste materialet innen implantatindustrien og det er også et vanlig forekommende materiale i flyindustrien. Muligheten for å benytte CoCr i det nye systemet Arcam Q10plus gir kunder i implantatindustrien store fordeler av EBM-teknikkens produksjonskapasitet, mener foretaket.

Den nye CoCr-prosessen skal muliggjøre deler med høy oppløsning, utmerkede materialegenskaper og gir høy produktivitet, heter det. Prosessen støttes av en studie ledet av Göteborgs Universitet som undersøkte beninvekst på CoCr-implantater. Deler tilvirket i den nye prosessen ble vist på Arcams EBM-stand.

For første gang på Formnext har Arcam et EBM-system på messegulvet. Det handler om det nysluppede Arcam Q10plus-systemet, det nyeste innen Arcams EBM-teknikk, med viktige funksjoner som skal lette effektiv tilvirkning.

På standen var også Arcam xQam, et røntgenbasert system for automatisk kalibrering og forbedret strålekontroll. EBM Kontroll 5.0 er en helt ny programvareplattform med funksjoner for mer effektiv og eksakt strålekontroll samt nye smeltestrategier, forbedret byggehastighet og presisjon. Endelig viser man Multibeam, som er Arcams egenutviklede teknikk for parallell smeltning.

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch