Oppdateringer fra Arcam på Formnext

arcam_maskinhallArcam hadde med seg noen nyheter til årets Formnext-messe. Det dreier seg blant annet om nytt utstyr og nytt metallpulver.

Foretaket har i et samarbeid utviklet en ny prosess for Kobolt-krom, CoCr. Sammen med titan er CoCr det fremste materialet innen implantatindustrien og det er også et vanlig forekommende materiale i flyindustrien. Muligheten for å benytte CoCr i det nye systemet Arcam Q10plus gir kunder i implantatindustrien store fordeler av EBM-teknikkens produksjonskapasitet, mener foretaket.

Den nye CoCr-prosessen skal muliggjøre deler med høy oppløsning, utmerkede materialegenskaper og gir høy produktivitet, heter det. Prosessen støttes av en studie ledet av Göteborgs Universitet som undersøkte beninvekst på CoCr-implantater. Deler tilvirket i den nye prosessen ble vist på Arcams EBM-stand.

For første gang på Formnext har Arcam et EBM-system på messegulvet. Det handler om det nysluppede Arcam Q10plus-systemet, det nyeste innen Arcams EBM-teknikk, med viktige funksjoner som skal lette effektiv tilvirkning.

På standen var også Arcam xQam, et røntgenbasert system for automatisk kalibrering og forbedret strålekontroll. EBM Kontroll 5.0 er en helt ny programvareplattform med funksjoner for mer effektiv og eksakt strålekontroll samt nye smeltestrategier, forbedret byggehastighet og presisjon. Endelig viser man Multibeam, som er Arcams egenutviklede teknikk for parallell smeltning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: