Oppdateringer fra Arcam på Formnext

arcam_maskinhallArcam hadde med seg noen nyheter til årets Formnext-messe. Det dreier seg blant annet om nytt utstyr og nytt metallpulver.

Foretaket har i et samarbeid utviklet en ny prosess for Kobolt-krom, CoCr. Sammen med titan er CoCr det fremste materialet innen implantatindustrien og det er også et vanlig forekommende materiale i flyindustrien. Muligheten for å benytte CoCr i det nye systemet Arcam Q10plus gir kunder i implantatindustrien store fordeler av EBM-teknikkens produksjonskapasitet, mener foretaket.

Den nye CoCr-prosessen skal muliggjøre deler med høy oppløsning, utmerkede materialegenskaper og gir høy produktivitet, heter det. Prosessen støttes av en studie ledet av Göteborgs Universitet som undersøkte beninvekst på CoCr-implantater. Deler tilvirket i den nye prosessen ble vist på Arcams EBM-stand.

For første gang på Formnext har Arcam et EBM-system på messegulvet. Det handler om det nysluppede Arcam Q10plus-systemet, det nyeste innen Arcams EBM-teknikk, med viktige funksjoner som skal lette effektiv tilvirkning.

På standen var også Arcam xQam, et røntgenbasert system for automatisk kalibrering og forbedret strålekontroll. EBM Kontroll 5.0 er en helt ny programvareplattform med funksjoner for mer effektiv og eksakt strålekontroll samt nye smeltestrategier, forbedret byggehastighet og presisjon. Endelig viser man Multibeam, som er Arcams egenutviklede teknikk for parallell smeltning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: