Prodways nye SLS-maskin får støtte for nytt materiale

prodways_promaker4500Forleden år slapp franske Prodways en helt ny serie SLS-maskiner i samarbeid med kinesiske Farsoon. Nå kommer neste lansering i form av ProMaker P4500-serien – et knippe produksjonsmaskiner med støtte for PA6-materiale utviklet av BASF.

Med start neste år leveres P4500-løsningene med en ny mulighet for en 600-millimeterskassett som gir høyere byggvolum og optimert produktivitet. Dessuten har man nå forbedret den termiske stabiliteten med et varmesystem med åtte soner.

Modellen ProMaker P4500 HT er spesielt utviklet for å kjøre varmebestandige materialer som Ultrasint PA6 – X028. Det er et materiale fra BASF som ble gjort kompatibelt med Prodways SLS-teknikk allerede i vår.

Det nye PA6-materialet fra BASF er et gjennombrudd for industriell anvendelse, mener Prodways. Det skal gi nye muligheter innen serietilvirkning av funksjonelle komponenter, med mer kompleks struktur, men med samme stivhet, hardhet, termisk stabilitet og mekaniske egenskaper som PA6 for formstøpning. Materialet benyttes ofte i kjøretøys- og elektronikkbransjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Større karbonavtrykk for 3D-printing i metall

Organisasjonen Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) har publisert sitt første bestilte universitetsforskningsarbeid om miljøeffekter av 3D-printing i metall. Foreløpig er konklusjonen at det er mest bærekraftig å produsere massive deler subtraktivt, og hule og mer komplekse deler additivt.

Publisert av: