Ricoh samarbeider for bedre materiale

ricoh_materialerRicoh har begitt seg inn i et samarbeid med den internasjonale kjemikalieaktøren Solvay med hensikt å utvikle og markedsføre polyamidmaterialet PA6 Sinterline Technyl.

Sammen jobber de to foretakene allerede med Ricohs egenutviklede industrielle SLS-skriver RICOH AM S5500P og materialet Sinterline Technyl PA6 GB. Det er et glassforsterket SLS-materiale for krevende applikasjoner innen forskjellige industrier. Her er formålet å utvide antallet applikasjoner som brukerne kan produsere.

Ricohs løsning ble sluppet på Formnext forrige år og er til dags dato den største SLS-maskinen som kan benytte nettopp PA6 GB. RICOH AM S5500P har et byggevolum på 500 x 500 x 500 millimeter og skal ifølge Ricoh klare høye produksjonstemperaturer, hvilket borger for et bredere materialutvalg. Man retter seg i første rekke til tilvirkende foretak innen kjøretøys- og flyindustrien.

– Potensialet i PA6 GB gjør det mulig for oss å utvikle antallet applikasjoner som kan produseres i vår maskin, sier Greg Plowman, sjef for Ricohs forretningsområde innen additiv tilvirkning i Europa. Egenskapene i PA6-pulveret muliggjør alt fra funksjonsprototyper og mindre serier der det stilles høye krav til de komponentene som skrives ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: