Stor karbonfiberskriver kommer

duoba_tech_kolfiberKompositter er et hett tema i 3d-skriververden, men vi har ikke sett så mange eksempler. Da Markforged i forrige måned slapp neste generasjons karbonfiberskriver var det interessant at den var betydelig mer rettet mot industriell produksjon enn tidligere versjoner.

Nå føyer kinesiske Duoba Tech seg til denne hittil beskjedne skare. Foretaket har sluppet en karbonfiberskriver med en bygghøyde på hele 120 centimeter. Modellen, DB-F01 3D printer, har en kapasitet på fire kilo per time og er først og fremst utviklet for større, industrielle geometrier.

Det totale byggvolumet ligger på 1200 x 1200 x 1200 millimeter. Det egenutviklede og karbonfiberforsterkede materialet skal også være rimelig sammenliknet med abdre “vanlige” filamenter, mener man. Dette er dog ikke teknikken for smekre, høyoppløste produkter. Lagtykkelsen er på seks millimeter.

Utover karbonfibermateriale har Duoba Tech også utviklet en glassfiberkompositt, modifisert PC-polymer, modifisert PA-polymer og en modifisert TPU-polymer. Ifølge foretaket skal det være samme bygghastighet på alle deres materialer.

DB-F01 3D printer har en forventet lansering i mars neste år. Da kommer den til å koste rundt 47 000 dollar. For de som er tidlig ute med sin bestilling ligger priset på rundt 30 000 dollar.

Kilde: 3ders.org

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: