Stratasys GrabCAD blir bedre på 3d-utskrifter

grabcad_printStratasys utvikler ikke bare 3d-skrivere. Foretaket har også en avdeling for programvare. En av programvarene her heter GrabCAD, en skybasert løsning med verktøy og tjenester for ingeniører og CAD-konstruktører verden over. I dag har man over to millioner brukere.

Nå slipper foretaket tjenesten GrabCAD Print, med funksjoner for å kople CAD-arbeid og -filer nærmere 3d-utskriftsprosessen. Stratasys selv kaller GrabCAD Print for et strømlinjeformet arbeidsflyt fra design til 3d-utskrift.

Programvaren er gratis, men fungerer i dagens situasjon kun på Windows-plattformen og med Stratasys egne skrivere, også de fra MakerBot. Om man bruker 3d-skrivere fra andre leverandører har man likevel muligheten til å be om å få legge disse til i systemet.

GrabCAD startet som et oppstartsforetak i Cambridge, Massachusetts, for sju år siden. Foretaket ble kjøpt av Stratasys i 2014. GrabCAD er kompatibelt med en rekke kjente CAD-verktøy, som Solidworks, så brukere trenger ikke å konvertere 3d-modeller til stl-format.

Gjennom at programmet er åpent er det også mulig å 3d-skrive basert på den høyoppløste modellen fra et CAD-program. I løsningen inngår det også funksjoner for overvåking av utskrift via mobilen, analyse, skjemalegging og enklere simulering.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *