Tysk metallskriver for mindre virksomheter

or_laser_orlas_creatorTyske OR Laser sikter seg inn på små og middelstore tilvirkningsforetak med lanseringen av sin mindre metall-SLS-maskin ORLAS Creator. Løsningen blir premierevist på Formnext i Frankfurt neste uke.

Ifølge foretaket er ORLAS Creator et fullt utviklet økosystem lagd for at også mindre tilvirkningsforetak skal kunne begynne med metallutskrifter.

Forskningen bak løsningen ble innledet for tre år siden. Fokus lå allereda fra begynnelsen på å gjøre teknikken mer tilgjengelig. Spesielt for mindre tilvirkere av smykker, dental og medisinteknikk, men også for mindre ingeniørforetak.

OR Laser mener selv at gjennom å utvikle et nytt bladsystem for materialehåndteringen har man kunnet bygge en raskere maskin, opp til 30 prosent kjappere enn sammenliknbare modeller. For enklere håndtering er alt materiale pakket i kassetter, hvilket også gjør det enklere å håndtere i mindre lokaler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: