Tysk metallskriver for mindre virksomheter

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 november 2016

or_laser_orlas_creatorTyske OR Laser sikter seg inn på små og middelstore tilvirkningsforetak med lanseringen av sin mindre metall-SLS-maskin ORLAS Creator. Løsningen blir premierevist på Formnext i Frankfurt neste uke.

Ifølge foretaket er ORLAS Creator et fullt utviklet økosystem lagd for at også mindre tilvirkningsforetak skal kunne begynne med metallutskrifter.

Forskningen bak løsningen ble innledet for tre år siden. Fokus lå allereda fra begynnelsen på å gjøre teknikken mer tilgjengelig. Spesielt for mindre tilvirkere av smykker, dental og medisinteknikk, men også for mindre ingeniørforetak.

OR Laser mener selv at gjennom å utvikle et nytt bladsystem for materialehåndteringen har man kunnet bygge en raskere maskin, opp til 30 prosent kjappere enn sammenliknbare modeller. For enklere håndtering er alt materiale pakket i kassetter, hvilket også gjør det enklere å håndtere i mindre lokaler.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683