3d-print maten din

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 1 desember 2016
Vegiprint
Finalist: VegiPrinter

Electrolux Ideas Lab ble arrangert for første gang i år. Jurymedlem og Chief Marketing Officer i Electrolux, MaryKay Kopf forteller at engasjementet og oppslutningen har vært over all forventning.

– Dette har gitt Electrolux en unik mulighet til å engasjere og inspirere folk over hele verden til en sunnere livsstil og bærekraftig kosthold, sier hun.

Et par av konkurransebidragene til årets konkurranse tok for seg 3d-printing av vegetabilsk mat. Electrolux Ideas Lab fikk inn mange kreative og innovative bidrag. Flere av ideene tok utgangspunkt i dagens digitale trender, blant annet 3D printing.

Både VegiPrinter og Panda var blant de ni finalistene i konkurransen, begge tar utgangspunkt i å printe vegetabilsk mat for ganer som er vant til kjøttmat. Vegiprinter beskrives som en matprinter som fremmer et plantebasert kosthold, men som smaker kjøtt. Panda beskrives som en 3D mat-printer for de som ønsker å endre sitt kosthold, uten å endre sine vaner.

– Det var flott å se hvor relevante ideene var for målgruppen, og som virkelig imøtekommer et behov hos forbruker, sier jurymedlem Mona Abbasi som også er Vice President for 360 Consumer Experience og Brand i Electrolux.

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team