3d-utskrevne kajakker rett over grensa

Pelle Stafshede, adm dir, Melker of Sysslebäck, og den robotbaserte 3d-skriveren som skal benyttes for å produsere kajakker.

Pelle Stafshede, adm dir, Melker of Sysslebäck, og den robotbaserte 3d-skriveren som skal benyttes for å produsere kajakker.

Rett over svenskegrensen ligger Sysslebäck i Värmland. Firmaet Melker of Sysslebäck kommer der til å benytte 3d-skriver til å skrive ut personaliserte kajakker. 3d-skriveren er basert på en robotarm og takler en lengde på fem og en halv meter. Materialet er fiberkompositt – gjenvunnet plast og sagspon.

– I løpet av 2017 bør produksjonen kunne være i full gang med kanskje fem ansatte i Sysslebäck som tilvirker 500–1000 kajakker per år. Miljøaspektet er veldig viktig for oss, å benytte spon som i beste fall hadde blitt brukt til fyring og gjenvunnet plast for å tilvirke noe nytt er perfekt, sier foretakets administrerende direktør Pelle Stafshede.

Satsingen er muliggjort takket være finansiering fra EU på et tresenter i kommunen Torsby, som heter The Wood Region. Med ett tillskudd fra kommunen har man totalt 15 millioner kroner som skal brukes til å utvikle produkter i nettopp fiberkompositt. Prosjektet løper over tre år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: