3d-utskrevne kajakker rett over grensa

Pelle Stafshede, adm dir, Melker of Sysslebäck, og den robotbaserte 3d-skriveren som skal benyttes for å produsere kajakker.

Pelle Stafshede, adm dir, Melker of Sysslebäck, og den robotbaserte 3d-skriveren som skal benyttes for å produsere kajakker.

Rett over svenskegrensen ligger Sysslebäck i Värmland. Firmaet Melker of Sysslebäck kommer der til å benytte 3d-skriver til å skrive ut personaliserte kajakker. 3d-skriveren er basert på en robotarm og takler en lengde på fem og en halv meter. Materialet er fiberkompositt – gjenvunnet plast og sagspon.

– I løpet av 2017 bør produksjonen kunne være i full gang med kanskje fem ansatte i Sysslebäck som tilvirker 500–1000 kajakker per år. Miljøaspektet er veldig viktig for oss, å benytte spon som i beste fall hadde blitt brukt til fyring og gjenvunnet plast for å tilvirke noe nytt er perfekt, sier foretakets administrerende direktør Pelle Stafshede.

Satsingen er muliggjort takket være finansiering fra EU på et tresenter i kommunen Torsby, som heter The Wood Region. Med ett tillskudd fra kommunen har man totalt 15 millioner kroner som skal brukes til å utvikle produkter i nettopp fiberkompositt. Prosjektet løper over tre år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: