Fusion 360 klarer snart generativ design

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 14 desember 2016

autodesk_fusion_360Fusion 360 er Autodesks skybaserte plattform som samler hele produktutviklingsprosessen i en og samme enhet. Nå presenteres nye oppdateringer der Fusion 360 i løpet av kort tid også vil bli tilgjengelig i nettleseren. Blant de andre nyhetene finner vi generativ design, ECAD samt funksjoner for håndtering av platekomponenter.

Når Fusion 360 snart blir tilgjengelig i nettleseren inneholder det funksjoner som gjør det mulig for brukerne å få tilgang på design, data og arbeide på et prosjekt.

Med den nya ECAD-funksjonen kan elektronisk PCB overføres og integreres med designet via skyen. Oppdateringen sammenkopler den mekaniske og elektroniske konstruksjonen og skal ifølge Autodesk forenkle prosessen mellom MCAD og ECAD.

Når det gjelder funksjoner for generativ design så er Autodesk enn så lenge noe hemmelighetsfulle. Autodesk har en programvaresuite, Within, i porteføljen for nettopp generativ design innen medisinteknikk, automotive, aerospace og industriell tilvirkning. Imidlertid sier man at teknikken etter hvert kommer til å begynne å implementeres i Fusion 360-plattformen.

Nye funksjoner for distribuering og bøying av blikkplater muliggjør for en smart håndtering av platekonstruksjon.

Disse nye funksjonene var noen i rekken av oppdateringer som er gjort i Fusion 360 den seneste tiden. I løpet av høsten så har skybasert PDM blitt lagt til Fusion Lifecycle, IoT-verktøyet Fusion Connect tilbyr nå også Dynamic Predictive Analytics samt tillegget av Fusion Configure og dennes CPQ-funksjon.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683