Hindringer for økt industriell anvendelse

objet1000_industrialIndustriell 3d-skriverteknikk er det største markedet for tiden og det området som vokser sterkest frem til 2024. Det mener analyseforetaket Transparency Market Research i en ny global undersøkelse.

Bruken av 3d-skriverteknikk i industrisektoren drives frem av en høyere etterspørsel etter volumproduksjon av skreddersydde geometrier, tingenes (Internet of Things) og nye forretningsmodeller. Majoriteten av brukerne befinner seg imidlertid fortsatt e en fase der de tester og eksperimenterer med teknologien.

Alle store råvareleverandører, 3d-skriverfabrikanter og andre interessenter har sterke interesser i dette brede markedet, fra medtech-produkter, til konsumentelektronikk. Formgivere og produsenter leter i stadig større utstrekning etter produksjonsteknikk som støtter tilpassede løsninger, hvilket også viser en overgang fra prototypefokus til fokus på sluttprodukter, mener analyseforetaket.

Flere statlige investeringer for å skape høyere produktivitet gjennom å styrke kvalitetsstandarder ser ut til å bli en viktig fremtidig drivkraft for større og bredere anvendelse av 3d-skriverteknologi. Men det finnes også hindringer på veien mot økt anvendelse av additiv tilvirkningsteknologi. De fremste av disse er høye investeringskostnader, begrenset byggvolum og mangel på standarder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *