HP ruller ut sine første 3d-skrivere

hp_jet_fusion_humanHP begynner nå å sende ut den ene av sine kommende 3d-skrivere, Multi Jet Fusion 3D 4200, til spesielt utvalgte brukere i Europa og Nordamerika. Det dreier seg spesielt om foretak som har hatt et nært samarbeid med HP i utviklingen av modellene.

Noen av de første som får fingrene i 4200-modellen er Materialise, Shapeways og Jabil. Parallellt med leveransene fortsetter HP å identifisere og innlede samarbeid med agenter i de to regionene.

I første omgang benyttes materialet PA12, men flere materialer er på vei innenfor rammene for HPs program Open Platform. Et nytt materiale ble sluppet allerede forrige måned av en samarbeidspartner, materialutvikleren Evonik. Det er VESTOSINT 3D Z2773, et PA12-materiale som er sertifisert både av HP og av amerikanske FDA, Food and Drug Administration. Andre materialutviklere i Open Platform er BASF, Arkema, Lehamnn og Voss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *