NAM kjøper Tru Laser Cell 3000

Foto: Per Sjögren

Representanter fra NAM, Trumpf Maskin og Trumpf GmbH foran maskinen. Foto: Per Sjögren

NAM (Norwegian Additive Manufacturing) i Raufoss har gått til innkjøp av en TruLaser Cell 3000. Dette blir den første TruLaser Cell 3000 utstyrt med LMD-teknologien som installeres i Norge.

Foretaket har kjøpt maskinen fra Trumpf Maskin AB i Alingsås. Den ble lansert på Formnext i november av deres moderselskap, Trumpf Laser und Systemtechnik GmbH.

Administrerende direktør i NAM, Ole Homb, synes at det er en spennende maskin. – Med TruLaser Cell 3000 har vi tenkt å prøve oss frem, eksperimentere og finne nye anvendelsesområder, sier han.

Maskinen som NAM kjøper er utstyrt med LMD (Laser Metal Deposition). Trumpfs TruLaser Cell 3000 er en mangesidig lasermaskin som kan utstyres med forskjellige teknikker. I maskinen kombineres additiv tilvirkning med funksjoner som skjæring og sveising.

Kilde: Verkstadstidningen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: