NAM kjøper Tru Laser Cell 3000

Foto: Per Sjögren

Representanter fra NAM, Trumpf Maskin og Trumpf GmbH foran maskinen. Foto: Per Sjögren

NAM (Norwegian Additive Manufacturing) i Raufoss har gått til innkjøp av en TruLaser Cell 3000. Dette blir den første TruLaser Cell 3000 utstyrt med LMD-teknologien som installeres i Norge.

Foretaket har kjøpt maskinen fra Trumpf Maskin AB i Alingsås. Den ble lansert på Formnext i november av deres moderselskap, Trumpf Laser und Systemtechnik GmbH.

Administrerende direktør i NAM, Ole Homb, synes at det er en spennende maskin. – Med TruLaser Cell 3000 har vi tenkt å prøve oss frem, eksperimentere og finne nye anvendelsesområder, sier han.

Maskinen som NAM kjøper er utstyrt med LMD (Laser Metal Deposition). Trumpfs TruLaser Cell 3000 er en mangesidig lasermaskin som kan utstyres med forskjellige teknikker. I maskinen kombineres additiv tilvirkning med funksjoner som skjæring og sveising.

Kilde: Verkstadstidningen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: