Sterkere på medisinteknikk med ny programvare

3dsystems_d2p3D Systems har forhåndsvist en ny programvare utviklet spesielt for helsepleien og medisintekniske applikasjoner. Programmet D2P, DICOM-to-Print, inneholder flere verktøy for å innhente og arbeide med medisinske data i form av 3d-modeller. Fokus ligger dessuten på at det skal være enkelt å 3d-skrive disse geometriene.

Den kommende lanseringen er et ledd i foretakets satsning nettopp på helsesektoren og medisinteknikk. 3D Systems har aktivt arbeidet med kjøp av foretak i sektoren i flere år, og nå dreier det seg om å kople sammen programvare og metoder med 3d-skriverteknologi. I porteføljen er det allerede programvare for simulering av inngrep, lage anatomiske modeller, kirurgiplanlegging samt for å lage implantater og instrumenter i metall.

D2P arbeider med DICOM-data og kan konvertere dette til 3d-modeller. DICOM er en forkortelse for Digital Imaging and Communications in Medicine, en bransjestandard innen helsesektoren for medisinske bilder fra kilder som datatomografi, røntgen eller magnetisk resonanstomografi, MR.

Ifølge 3D Systems skal D2P gjøre det mulig for brukere i helsesektoren og medisintekniske foretak å lage pasientspesifikke digitale modeller og eksportere disse for ulike formål – 3d-simulering, VR, 3d-utskrift eller andre sluttformater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *