Svensk forskning for fiberarmerte 3d-utskrifter

droneFiAM3D er et nytt Vinnova-finansiert prosjekt som skal undersøke fiberarmerte 3d-utskrifter av pulverisert polymer for lettvektskonstruksjoner. Prosjektet drives i et samarbeid mellom Swerea IVF og Wematter.

Formålet med prosjektet er å gjennom Wematters egenutviklede 3d-skriverteknikk og fiberarmering minske vekten og totalkostnaden med minst 20 prosent og minske tiden til markedet for høyteknologiske bransjer som eksempelvis dronebransjen.

Resultatet skal være en tydelig spesifikasjon på hvordan materialegenskapene i en komponent ser ut og hvordan disse kan anvendes for å forbedre komponenter for additiv tilvirkning. Resultatet kommer til å benyttes for i første rekke å vite hvilke komponenter og hvilke fordeler det finnes med fiberarmerte 3D-utskrevne komponenter. I neste omgang kommer dette resultatet å benyttes som grunnlag for å introdusere 3D-utskrevne komponenter i serieproduksjon.

Prosjektet kommer til å gjennomføres i samarbeid mellom Swerea IVF og Wematter for å forbedre Intuitive Aerials komponenter. 3d-utskriftene lages av Wematter og Swerea IVF utfører tester i sin laboratorievirksomhet. Til slutt i prosjektet presenteres komponenter som er lagd additivt med fiberarmering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: