Utfordringer får Sandvik til å satse additivt

Jonas Gustavsson, administrerende direktør for Sandvik Machining Solutions.

Jonas Gustavsson, administrerende direktør for Sandvik Machining Solutions.

Som et ledd i å motvirke sviktende markedsandeler på det globale markedet kommer Sandvik Machining Solutions til å fortsette å satse på 3d-skriverteknologi. Men satsningen omfatter også en strategi for å kjøpe opp foretak  som utvikler industriell programvare. Det skriver Reuters i en artikkel. En av foretakets tydeligste utfordringer er elbilen.

Ifølge Reuters har Sandvik-divisjonen rundt 20 prosent av markedet for skjærende metallbearbeidelse. Globalt er markedet verdt 17 milliarder dollar. Men nå ser man att ordretilgangen går ned fra kunder innen tilvirkning, olje og gass.

Også samfunnsutviklingen bidrar til å skape hindringer. De stadig mer populære elbilene er en slik faktor. Disse krever ikke den samme intensive metallbearbeidelsen når de lages, hvilket gjør at etterspørselen fra store globale billeverandører minsker i takt med at bileiere velger elbil i stedet for bil med forbrenningsmotor. En fjerdedel av divisjonens omsetning kommer fra automotive-sektoren.

Også additiv tilvirkningsteknologi, 3d-skrivere, påvirker situasjonen for divisjonen. Sammenlagt gjør disse trendene at man nå velger en strategi som innebærer at man utvider sitt tilbud i de industrielle produksjonsprosessene.

Høyt oppe på ønskelisten i denne strategien er oppkjøp av programvareforetak. Da handler det dels om CAD/CAM-verktøy for simulering, dels om verktøy for metrologi og kvalitetskontroll. I strategien inngår også å utforske hvordan man kan kommersialisere sin store ekspertise innen 3d-skriverteknologi. Ifølge divisjonens administrerende direktør Jonas Gustavsson kommer man til å ville ta en posisjon innen additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: