Utfordringer får Sandvik til å satse additivt

Jonas Gustavsson, administrerende direktør for Sandvik Machining Solutions.

Jonas Gustavsson, administrerende direktør for Sandvik Machining Solutions.

Som et ledd i å motvirke sviktende markedsandeler på det globale markedet kommer Sandvik Machining Solutions til å fortsette å satse på 3d-skriverteknologi. Men satsningen omfatter også en strategi for å kjøpe opp foretak  som utvikler industriell programvare. Det skriver Reuters i en artikkel. En av foretakets tydeligste utfordringer er elbilen.

Ifølge Reuters har Sandvik-divisjonen rundt 20 prosent av markedet for skjærende metallbearbeidelse. Globalt er markedet verdt 17 milliarder dollar. Men nå ser man att ordretilgangen går ned fra kunder innen tilvirkning, olje og gass.

Også samfunnsutviklingen bidrar til å skape hindringer. De stadig mer populære elbilene er en slik faktor. Disse krever ikke den samme intensive metallbearbeidelsen når de lages, hvilket gjør at etterspørselen fra store globale billeverandører minsker i takt med at bileiere velger elbil i stedet for bil med forbrenningsmotor. En fjerdedel av divisjonens omsetning kommer fra automotive-sektoren.

Også additiv tilvirkningsteknologi, 3d-skrivere, påvirker situasjonen for divisjonen. Sammenlagt gjør disse trendene at man nå velger en strategi som innebærer at man utvider sitt tilbud i de industrielle produksjonsprosessene.

Høyt oppe på ønskelisten i denne strategien er oppkjøp av programvareforetak. Da handler det dels om CAD/CAM-verktøy for simulering, dels om verktøy for metrologi og kvalitetskontroll. I strategien inngår også å utforske hvordan man kan kommersialisere sin store ekspertise innen 3d-skriverteknologi. Ifølge divisjonens administrerende direktør Jonas Gustavsson kommer man til å ville ta en posisjon innen additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: