3d-utskrevet vev gir bedre artrosebehandling

arthritisDet amerikanske legemiddelfirmaet Johnson & Johnson har benyttet 3d-skriverteknologi i flere år, først og fremst for prototyper og produktutvikling innen medisinteknikk. For et drøyt år siden begynte de å samarbeide med Carbon (3D) og det står minst en CLIP-skriver på foretakets utviklingsavdeling.

Nå innleder foretaket et annet samarbeid innen nettopp medisinteknikk med formål å utvikle knevev for å forbedre pleie og rehabilitering av de vanligste kneskadene. Nettopp kneskader, ikke minst artrose er en voksende utfordring i land med en befolkning som bare blir eldre.

Medisinteknologiforetaket som Johnson & Johnson samarbeider med heter Aspect Biosystems. De har lang erfaring av såkalt bioskriverteknologi og har allerede utviklet en prototype på en kunstig menisk.

Aspect Biosystems er et privateid kanadisk bioteknologiforetak. Foretakets teknologiplattform heter Lab on a printer, og benyttes for å bedrive forskning på områder som regenerativ medisin, nye pleiemetoder og sykdomsforskning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: