3d-utskrevet vev gir bedre artrosebehandling

arthritisDet amerikanske legemiddelfirmaet Johnson & Johnson har benyttet 3d-skriverteknologi i flere år, først og fremst for prototyper og produktutvikling innen medisinteknikk. For et drøyt år siden begynte de å samarbeide med Carbon (3D) og det står minst en CLIP-skriver på foretakets utviklingsavdeling.

Nå innleder foretaket et annet samarbeid innen nettopp medisinteknikk med formål å utvikle knevev for å forbedre pleie og rehabilitering av de vanligste kneskadene. Nettopp kneskader, ikke minst artrose er en voksende utfordring i land med en befolkning som bare blir eldre.

Medisinteknologiforetaket som Johnson & Johnson samarbeider med heter Aspect Biosystems. De har lang erfaring av såkalt bioskriverteknologi og har allerede utviklet en prototype på en kunstig menisk.

Aspect Biosystems er et privateid kanadisk bioteknologiforetak. Foretakets teknologiplattform heter Lab on a printer, og benyttes for å bedrive forskning på områder som regenerativ medisin, nye pleiemetoder og sykdomsforskning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: