3d-utskrevne verktøy minsker ledetidene med 93 prosent

promoldingNederlandske Promolding er et av landets største foretak innen konstruksjon og tilvirkning av høyteknologiske plastkomponenter. Nå har foretaket startet opp et nytt forretningsområde spesifikt for 3d-utskrevne formstøpingsverktøy, noe som har gitt opp til 93 prosent kortere ledetider.

I kundeporteføljen har de et bredt utvalg av industrier, noen av de mer velkjente er Heineken og Airbus. Foretaket var tidlig ute med 3d-skriverteknologi og har i flere år blant annet benyttet Polyjet-teknologi for å løse mer komplekse applikasjoner i produktutviklingsfasen. Nå har man altså tatt skrittet til å 3d-skrive verktøy for formstøping.

Det fremste formålet med det nye forretningsområdet er å optimere nettopp produktutviklingen uten å fire på den kvaliteten som man har bygget seg opp et navn på. Ofte benytter man 3d-skrivere tidlig i prosessen for å gjøre utviklingen hurtigere og lage prototyper på et tidlig stadium. Gjennom å 3d-skrive formstøpingsverktøy kan man nå også effektivisere produksjonen for visse komponenter.

– Når det gjelder formstøping har vi tidligere hatt ledetider på minst seks uker, sier Jeroen Gross, produktutviklingsjef hos foretaket. Ved å konstruere og 3d-skrive verktøy i huset kan vi korte ned prosessen til tre dager.

– Et eksempel på vår produksjon er en serie med komplekse verktøy som vi utviklet under ekstremt tidspress. Det var for et foretak som heter Fugro. De er spesialisert på tjenester innen geoteknikk. Hvert verktøy gjorde at vi kunne produsere over femti ulike varianter av rammer for en sensor. Disse ble dessuten tilvirket i de materialene som var valgt for sluttproduktene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: