Audi bygger 3d-skrivervirksomhet med EOS

eos_audi3d-skriverleverandøren EOS har innledet et stort samarbeid med bilprodusenten Audi. Samarbeidet inneholder både konsultasjon og teknologileveranse og målet er at Audi skal bygge et eget senter for additiv tilvirkning med tilhold i den tyske byen Ingolstadt.

De to første områdene som de to selskapene innleder samarbeidet med, er verktøyproduksjon og støping. Applikasjonene er i første rekke prototyper i ulike utviklingsstadier, men også rendyrkede sluttprodukter står på listen. Ifølge Audi selv ser man at industriell 3d-skriverteknologi har potensiale til å revolusjonere verktøyproduksjon for kjøretøyindustrien.

Audi har allerede innledet sitt samarbeid med å bygge et kompetansesenter for å få frem viktig kunnskap om materialer og additive prosesser. I samarbeid med EOS skal man utforske innovative tilvirkningsmetoder som takler mer komplekse komponenter i små serier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: