Britisk aktør storsatser med ny sintringsteknikk

xaar_hss

Professor Neil Hopkinson leder Xaars nye forretningsområde 3D Centre.

Det britiske foretaket Xaar har vært en av de viktigste aktørene i den grafiske bransjen i mange år. Xaar utvikler høyteknologiske skrivehoder for blekkstråleskrivere og selger disse til skriverutviklere. Nå tar foretaket skrittet inn i 3d-verden med et nytt forretningsområde.

Satsingen ble innledet for ett år siden da Xaar ansatte professor Neil Hopkinson, opphavsmannen bak tekniken HSS, High Speed Sintering. Det er en tilvirkningsmetode der pulvermateriale sprayes med en herdende væske som deretter varmes opp med infravarme, lag for lag. Disse lagene danner en tredimensjonal komponent i plastmateriale. Fordelen med teknikken er at den skal være betydelig raskere enn eksisterende SLS-teknikker, noe som danner grunnlag for volumproduksjon. I HSS-prosessen benyttes Xaars skrivehoder.

Etter ett år er Xaar nå klare med sitt nye forretningsområde som er samlet i Xaar 3D Centre i engelske Nottingham. Dessuten har man et team ingeniører i København, Danmark. Utover å selge HSS-maskiner og tilbehør er målet med det nye 3D Centre å utvikle nye materialer og anvendelsesområder. Det skal man gjøre i samarbeid med en del store internasjonale industriaktører. Men hvilke firmaer det her er snakk om har ikke foretaket gått ut med ennå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: