CELLINK lanserer bioskriveren BIO X

cellink_bio_xDet svenske bioskriverselskapet CELLINK lanserer nå en ny skrivermodell ved navn BIO X. Den kompletterer tidligere INKREDIBLE og INKREDIBLE+.

BIO X er spesielt utviklet for forskere og innovatører innen medisinteknologi og life science. I modellen inngår det en helt ny type datamaskin, M1, som ifølge CELLINK skal gjøre det enklere å bygge opp kompliserte vevstrukturer.

Man skal også kunne bytte skrivehoder som gir ulike egenskaper, for eksempel ekstruderingsmetode, kjøling, oppvarming med mer. Skriveren har også et innebygd HEPA-filter for å holde byggkammeret så rent som mulig. Selve byggeplaten kan varmes opp, noe som muliggjør benyttelse av flere biomaterialer.

Den nye bioskriveren kommer til å koste 39 000 dollar. Da inngår det også bioblekk, tilbehør og forbruksmaterialer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: