CELLINK lanserer bioskriveren BIO X

cellink_bio_xDet svenske bioskriverselskapet CELLINK lanserer nå en ny skrivermodell ved navn BIO X. Den kompletterer tidligere INKREDIBLE og INKREDIBLE+.

BIO X er spesielt utviklet for forskere og innovatører innen medisinteknologi og life science. I modellen inngår det en helt ny type datamaskin, M1, som ifølge CELLINK skal gjøre det enklere å bygge opp kompliserte vevstrukturer.

Man skal også kunne bytte skrivehoder som gir ulike egenskaper, for eksempel ekstruderingsmetode, kjøling, oppvarming med mer. Skriveren har også et innebygd HEPA-filter for å holde byggkammeret så rent som mulig. Selve byggeplaten kan varmes opp, noe som muliggjør benyttelse av flere biomaterialer.

Den nye bioskriveren kommer til å koste 39 000 dollar. Da inngår det også bioblekk, tilbehør og forbruksmaterialer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: