Formel 1-aktør satser mer på additiv teknikk

formel1Formel 1-foretaket McLaren Racing og Stratasys inngår nå en ny fireårig avtale. Ifølge avtalen kommer Stratasys til å utstyre teamet med flere 3d-skriverløsninger for å dekke ulike tekniske behov hos teamet McLaren-Honda.

I første rekke dreier det seg om FDM- og Polyjet-utstyr for visuelle og funksjonelle prototyper. Men også verktøy og skreddersydde sluttprodukter i komposittmaterialer. Målet for Formel 1-teamet er å korte ned på leveringstider og øke produktiviteten i design og produksjon.

– Muligheten til raskt å kunne modellere, fremstille og vurdere komponenter er en uvurderlig ressurs for alle motorsportsorganisasjoner, sier Eric Boullier, racingsjef hos McLaren Racing. Med vårt samarbeid kommer vi ikke bare å øke vår produksjonskapasitet, men også utforske og nyttiggjøre oss Stratasys sine innovasjoner og løsninger. Det er tydelig at anvendelsen av 3d-skriverteknologi innen motorsport bare øker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: