Formel 1-aktør satser mer på additiv teknikk

formel1Formel 1-foretaket McLaren Racing og Stratasys inngår nå en ny fireårig avtale. Ifølge avtalen kommer Stratasys til å utstyre teamet med flere 3d-skriverløsninger for å dekke ulike tekniske behov hos teamet McLaren-Honda.

I første rekke dreier det seg om FDM- og Polyjet-utstyr for visuelle og funksjonelle prototyper. Men også verktøy og skreddersydde sluttprodukter i komposittmaterialer. Målet for Formel 1-teamet er å korte ned på leveringstider og øke produktiviteten i design og produksjon.

– Muligheten til raskt å kunne modellere, fremstille og vurdere komponenter er en uvurderlig ressurs for alle motorsportsorganisasjoner, sier Eric Boullier, racingsjef hos McLaren Racing. Med vårt samarbeid kommer vi ikke bare å øke vår produksjonskapasitet, men også utforske og nyttiggjøre oss Stratasys sine innovasjoner og løsninger. Det er tydelig at anvendelsen av 3d-skriverteknologi innen motorsport bare øker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: