Formel 1-aktør satser mer på additiv teknikk

formel1Formel 1-foretaket McLaren Racing og Stratasys inngår nå en ny fireårig avtale. Ifølge avtalen kommer Stratasys til å utstyre teamet med flere 3d-skriverløsninger for å dekke ulike tekniske behov hos teamet McLaren-Honda.

I første rekke dreier det seg om FDM- og Polyjet-utstyr for visuelle og funksjonelle prototyper. Men også verktøy og skreddersydde sluttprodukter i komposittmaterialer. Målet for Formel 1-teamet er å korte ned på leveringstider og øke produktiviteten i design og produksjon.

– Muligheten til raskt å kunne modellere, fremstille og vurdere komponenter er en uvurderlig ressurs for alle motorsportsorganisasjoner, sier Eric Boullier, racingsjef hos McLaren Racing. Med vårt samarbeid kommer vi ikke bare å øke vår produksjonskapasitet, men også utforske og nyttiggjøre oss Stratasys sine innovasjoner og løsninger. Det er tydelig at anvendelsen av 3d-skriverteknologi innen motorsport bare øker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: