Formlabs på gang med kerammateriale

formlabs_ceramicsFra den amerikanske 3d-skriverprodusenten Formlabs kommer det flere nyheter. Blant de viktigste er at selskapet begir seg inn på keramområdet med et nytt kerammateriale for sine SLA-maskiner. Dessuten lanserer man en eksperimentell produktplattform som skal vise innovasjoner når det gjelder verktøy og materialer.

Form X blir Formlabs fremste forum for å vise frem nyvinninger på 3d-skriverområdet. Forumet er hovedsakelig satt opp for selskapets kunder som vil inspireres og få tips om hva som er mulig med SLA-teknologien. Ett av de første prosjektene som presenteres via Form X heter OpenFL. Det er et API for å videreutvikle 3d-skriveren Form 1+.

Ceramic Resin er det første kerammaterialet fra Formlabs. Enkelt sagt er det mikrometerstore kerampartikler i fotopolymervæske. Selv om det fortsatt er under utvikling så har man sluppet en første versjon som det skal være mulig å benytte i Formlabs-maskiner. Komponenter som skrives ut i Ceramic Resin må sintres etter utskrift for å brenne vekk polymeren og få frem den endelige densiteten.

– Ceramic Resin er ett av de nyeste materialområdene innen 3d-skriverteknologien akkurat nå, sier David Lakatos, produktsjef hos Formlabs. 3d-utskrift med kerammateriale gjør det mulig å lage strukturer og komplekse geometrier som ikke er mulige med tradisjonelle teknikker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *