Rolls-Royce selger som smør – med 3d-skriverteknologi

rollsroyceI fjor gikk adm dir i Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös ut og sa at strategien for selskapets overlevelse dreide seg om å omfavne nye teknologier, så som 3d-printing. Det gorde åpenbart susen, for selskapet solgte over 4000 biler i fjor. Det har de bare gjort en gang tidligere i selskapets historie.

En av grunnene til denne salgssuksessen er at så godt som alle biler som forlater fabrikken er personlig tilpasset kjøperen.

– De mestselgende modellene sist år var de som var skreddersydd for kundene, sier Torsten Müller-Ötvös. Det handler om alt fra bilfarge, til interiør og seter.

Men det handler også om mer eksentriske detaljer som at man kan tilpasse klokken i dashbordet etter sitt armbåndsur. Man kan altså få en kopi av en Rolex Yachtmaster. Her benytter man både 3d-skanning og 3d-skrivere, mest i prototypefasen.

Men den store anvendelsen av 3d-skriverteknologi for Rolls-Royce kommer først neste år, når man lanserer den nye Phantom-modellen. BMW, som eier Rolls-Royce, har allerede siden 2012 testet å 3d-skrive komponenter til den kommende Phantom-modellen. Det dreier seg da utelukkende om plastkomponenter som låsknapper, fatninger osv. Hva som inngår når bilmodellen slippes gjenstår å se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: