Slitesterkt svenskutviklet munnstykke for ekstrudering

olsson_rubyOlsson Ruby er et nytt munnstykke fra 3DVerkstan som skal fungere med alle materialer for ekstruderingsteknologi. Ifølge foretaket dreier det seg om et ekstremt slitesterkt munnstykke som også skal greie de mest krevende materialene.

I toppen av munnstykket sitter det en rubin som skal gjøre at til og med de hardeste materialene er mulige å skrive ut. Munnstykket ble opprinnelig utviklet for å skrive ut kompositter av ABS og B4C, det tredje hardeste materialet i verden.

Noen av de materialene som 3DVerkstan har verifisert er PLA, ABS, CPE/PET, Nylon, samt kompositter med stål, tre, karbonfiber, borkarbid, wolfram og selvlysende pigmenter.

Munnstykket er utviklet av Anders Olsson, som også står bak munnstykket Olsson Block, utviklet for Ultimaker 2+.

– Etter nesten ett år med tester kan vi nå presentere denne spennende oppdateringen til desktopmaskiner, sier Daniel Ljungstig, adm dir, 3DVerkstan. Olsson Ruby er et høyteknologisk munnstykke med en nøye utformet rubintopp som gir unike egenskaper.

Mer informasjon på 3DVerkstans nettsted og olssonruby.com.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: