Tyskland skal ta teten innen 3d med superdepartement

alexander_dobrindtDen tyske ministeren for transport- og digital infrastruktur, Alexander Dobrindt, vil med et initiativ opprette et nytt departement som skal lede Tysklands digitale utvikling. Departementet skal dessuten omfatte alt som har med industri 4.0. å gjøre.

I dagens situasjon er alle tyske digitaliseringsprosjekter spredt på en rekke av departementene. Gjennom å synkronisere disse til ett eneste håper Dobrindt at Tyskland skal kunne ta teten når det gjelder digitalisering og innovative tilvirkningsteknologier som 3d-skriverteknologi. Begrepet industri 4.0 har gjennomsyret den tyske tilvirkningssektoren i flere år nå. Det har blant annet ført til høyprofilerte initiativer innen automasjon og 3d-skriverteknologi.

Tilsvarende initiativer finnes i USA, med sitt America Makes, og Storbritannia, med sitt initiativ Innovate UK.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: