EOS sponser robotikkprosjektet Roboy

Den tyske 3d-skriverutvikleren EOS begir seg inn i robotverden gjennom å sponse forskningsprosjektet Roboy. Målet med forskningen er å lage en robot oppbygd etter menneskets muskel- og skjelettstruktur.

Roboy er et prosjekt som ble startet av Münchens tekniske universitet og sveitsiske Devanthro. Deres robot skal speile det menneskelige bevegelsesmønsteret og må derfor rent strukturelt se ut som et menneske.

Deres første prototype, Roboy Junior, har muskler og sener, snarere enn motorer i sine ledd. I utviklingen av roboten har additiv teknikk vært viktig. Selve robotkroppen er skrevet ut i en polymermaskin fra EOS. Det har muliggjort komplekse funksjonelle geometrier, samtidig som man har kunnet få frem flere iterasjoner på kort tid. Roboys hender og underarmer er skrevet ut i ett stykke, inklusive flere ledd og fingrenes falanger (de ledende rørbenene).

Med tanke på den rent mekatroniske kompleksiteten hos roboten er det ikke mulig å validere visse krav gjennom simulering. Her spiller 3d-skriverteknologien en stor rolle, ettersom den gjør at forskerteamet kan prøve seg frem med ulike utskrifter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *