Innovasjonskraft i fokus på årets Solidworks World

Dørene har åpnet for årets Solidworks World i Los Angeles Convention Center. Over 5000 deltakere er på plass for å lære seg mer om Solidworks og Dassault Systémes omfattende produktportefølje. 3dpnorge.no er her og rapporterer om det seneste innen CAD og 3d-skriverteknologi i løpet av uken.

Årets tema er ”The New, The Next, The Never Before”, hvilket kan sees på som en spore for å fremme innovasjonskraft. Under åpningstalen viste Solidworks administrerende direktør, Gian Paolo Bassi flere eksempler på dette innovasjonstemaet. Ett er utviklingen av neste generasjons ”Rover” – ett avansert selvgående kjøretøy som skal kunne benyttes når man undersøker planeter. Et annet er Hyperloop, en idé som blant annet kommer fra entreprenøren og oppfinneren Elon Musk. Det har munnet ut i en konkurranse der de tre vinnerbidragene, blant annet fra MIT i Boston, har anvendt Solidworks-programvare. Om det blir virkelighet blir Hyperloop ett av verdens raskeste transportmidler i form av et underjordisk tog som kan ta seg mellom kontinenter.

Det er åpenbart at topologioptimering blir stadig viktigere for Solidworks. Selskapet har innledet et samarbeid med nTopology, hvis programvare kan lese Solidworks-filer og optimere disse for ønskede egenskaper. Ett av hovedmålene er å kunne eliminere, eller i alle fall redusere, antallet iterasjoner og lange designprosesser.

Monica Menghini, sjefsstrateg hos Solidworks, snakket om trender innen konstruksjon og design av produkter. Hun mener at selve designaspektet aldri har vært viktigere for selskapene og for forretningsutviklingen.

– Design er selve forretningsplanen i en tid der våre opplevelser av produkter er stadig viktigere, sier hun. Hvert produkt har potensiale til å bli en slags portal for å levere verdier og engasjere brukerne.

Det avsluttende foredraget under åpningsseremonien var en vitamininnsprøyting for kreativiteten. Jason Silva, programleder for National Geographics TV-program «Brain Games», koplet selskapenes innovasjonskraft og nye produkter til menneskelighetens urgamle nysgjerrighet, fra det øyeblikk vi først begynte å ta i bruk verktøy som pinner og steiner, til 2000-tallets eksponensielle teknikutvikling. Homo Evolutis – det evolusjonære mennesket – er et begrep som innebærer at vi idag skaper og anvender teknologi som en evolusjonær ressurs. Og i denne utviklingen henger ikke hjernen alltid med.

Vi fortsetter å rapportere fra Solidworks World i løpet av uken. Utover produktlanseringer fra blant annet Stratasys, er her en stor utstilling med selskaper som 3D Systems, Carbon, HP og Markforged.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: