Innovasjonskraft i fokus på årets Solidworks World

Dørene har åpnet for årets Solidworks World i Los Angeles Convention Center. Over 5000 deltakere er på plass for å lære seg mer om Solidworks og Dassault Systémes omfattende produktportefølje. 3dpnorge.no er her og rapporterer om det seneste innen CAD og 3d-skriverteknologi i løpet av uken.

Årets tema er ”The New, The Next, The Never Before”, hvilket kan sees på som en spore for å fremme innovasjonskraft. Under åpningstalen viste Solidworks administrerende direktør, Gian Paolo Bassi flere eksempler på dette innovasjonstemaet. Ett er utviklingen av neste generasjons ”Rover” – ett avansert selvgående kjøretøy som skal kunne benyttes når man undersøker planeter. Et annet er Hyperloop, en idé som blant annet kommer fra entreprenøren og oppfinneren Elon Musk. Det har munnet ut i en konkurranse der de tre vinnerbidragene, blant annet fra MIT i Boston, har anvendt Solidworks-programvare. Om det blir virkelighet blir Hyperloop ett av verdens raskeste transportmidler i form av et underjordisk tog som kan ta seg mellom kontinenter.

Det er åpenbart at topologioptimering blir stadig viktigere for Solidworks. Selskapet har innledet et samarbeid med nTopology, hvis programvare kan lese Solidworks-filer og optimere disse for ønskede egenskaper. Ett av hovedmålene er å kunne eliminere, eller i alle fall redusere, antallet iterasjoner og lange designprosesser.

Monica Menghini, sjefsstrateg hos Solidworks, snakket om trender innen konstruksjon og design av produkter. Hun mener at selve designaspektet aldri har vært viktigere for selskapene og for forretningsutviklingen.

– Design er selve forretningsplanen i en tid der våre opplevelser av produkter er stadig viktigere, sier hun. Hvert produkt har potensiale til å bli en slags portal for å levere verdier og engasjere brukerne.

Det avsluttende foredraget under åpningsseremonien var en vitamininnsprøyting for kreativiteten. Jason Silva, programleder for National Geographics TV-program «Brain Games», koplet selskapenes innovasjonskraft og nye produkter til menneskelighetens urgamle nysgjerrighet, fra det øyeblikk vi først begynte å ta i bruk verktøy som pinner og steiner, til 2000-tallets eksponensielle teknikutvikling. Homo Evolutis – det evolusjonære mennesket – er et begrep som innebærer at vi idag skaper og anvender teknologi som en evolusjonær ressurs. Og i denne utviklingen henger ikke hjernen alltid med.

Vi fortsetter å rapportere fra Solidworks World i løpet av uken. Utover produktlanseringer fra blant annet Stratasys, er her en stor utstilling med selskaper som 3D Systems, Carbon, HP og Markforged.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


MakerBot lanserer Method X

Makerbot lanserer 3d-printeren Method X. Ifølge produsenten skal den nye maskinen gjøre det mulig å printe i ABS – på ekte.

Publisert av: 

3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: