Innovasjonskraft i fokus på årets Solidworks World

Dørene har åpnet for årets Solidworks World i Los Angeles Convention Center. Over 5000 deltakere er på plass for å lære seg mer om Solidworks og Dassault Systémes omfattende produktportefølje. 3dpnorge.no er her og rapporterer om det seneste innen CAD og 3d-skriverteknologi i løpet av uken.

Årets tema er ”The New, The Next, The Never Before”, hvilket kan sees på som en spore for å fremme innovasjonskraft. Under åpningstalen viste Solidworks administrerende direktør, Gian Paolo Bassi flere eksempler på dette innovasjonstemaet. Ett er utviklingen av neste generasjons ”Rover” – ett avansert selvgående kjøretøy som skal kunne benyttes når man undersøker planeter. Et annet er Hyperloop, en idé som blant annet kommer fra entreprenøren og oppfinneren Elon Musk. Det har munnet ut i en konkurranse der de tre vinnerbidragene, blant annet fra MIT i Boston, har anvendt Solidworks-programvare. Om det blir virkelighet blir Hyperloop ett av verdens raskeste transportmidler i form av et underjordisk tog som kan ta seg mellom kontinenter.

Det er åpenbart at topologioptimering blir stadig viktigere for Solidworks. Selskapet har innledet et samarbeid med nTopology, hvis programvare kan lese Solidworks-filer og optimere disse for ønskede egenskaper. Ett av hovedmålene er å kunne eliminere, eller i alle fall redusere, antallet iterasjoner og lange designprosesser.

Monica Menghini, sjefsstrateg hos Solidworks, snakket om trender innen konstruksjon og design av produkter. Hun mener at selve designaspektet aldri har vært viktigere for selskapene og for forretningsutviklingen.

– Design er selve forretningsplanen i en tid der våre opplevelser av produkter er stadig viktigere, sier hun. Hvert produkt har potensiale til å bli en slags portal for å levere verdier og engasjere brukerne.

Det avsluttende foredraget under åpningsseremonien var en vitamininnsprøyting for kreativiteten. Jason Silva, programleder for National Geographics TV-program “Brain Games”, koplet selskapenes innovasjonskraft og nye produkter til menneskelighetens urgamle nysgjerrighet, fra det øyeblikk vi først begynte å ta i bruk verktøy som pinner og steiner, til 2000-tallets eksponensielle teknikutvikling. Homo Evolutis – det evolusjonære mennesket – er et begrep som innebærer at vi idag skaper og anvender teknologi som en evolusjonær ressurs. Og i denne utviklingen henger ikke hjernen alltid med.

Vi fortsetter å rapportere fra Solidworks World i løpet av uken. Utover produktlanseringer fra blant annet Stratasys, er her en stor utstilling med selskaper som 3D Systems, Carbon, HP og Markforged.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: