Innovasjonskraft i fokus på årets Solidworks World

Dørene har åpnet for årets Solidworks World i Los Angeles Convention Center. Over 5000 deltakere er på plass for å lære seg mer om Solidworks og Dassault Systémes omfattende produktportefølje. 3dpnorge.no er her og rapporterer om det seneste innen CAD og 3d-skriverteknologi i løpet av uken.

Årets tema er ”The New, The Next, The Never Before”, hvilket kan sees på som en spore for å fremme innovasjonskraft. Under åpningstalen viste Solidworks administrerende direktør, Gian Paolo Bassi flere eksempler på dette innovasjonstemaet. Ett er utviklingen av neste generasjons ”Rover” – ett avansert selvgående kjøretøy som skal kunne benyttes når man undersøker planeter. Et annet er Hyperloop, en idé som blant annet kommer fra entreprenøren og oppfinneren Elon Musk. Det har munnet ut i en konkurranse der de tre vinnerbidragene, blant annet fra MIT i Boston, har anvendt Solidworks-programvare. Om det blir virkelighet blir Hyperloop ett av verdens raskeste transportmidler i form av et underjordisk tog som kan ta seg mellom kontinenter.

Det er åpenbart at topologioptimering blir stadig viktigere for Solidworks. Selskapet har innledet et samarbeid med nTopology, hvis programvare kan lese Solidworks-filer og optimere disse for ønskede egenskaper. Ett av hovedmålene er å kunne eliminere, eller i alle fall redusere, antallet iterasjoner og lange designprosesser.

Monica Menghini, sjefsstrateg hos Solidworks, snakket om trender innen konstruksjon og design av produkter. Hun mener at selve designaspektet aldri har vært viktigere for selskapene og for forretningsutviklingen.

– Design er selve forretningsplanen i en tid der våre opplevelser av produkter er stadig viktigere, sier hun. Hvert produkt har potensiale til å bli en slags portal for å levere verdier og engasjere brukerne.

Det avsluttende foredraget under åpningsseremonien var en vitamininnsprøyting for kreativiteten. Jason Silva, programleder for National Geographics TV-program «Brain Games», koplet selskapenes innovasjonskraft og nye produkter til menneskelighetens urgamle nysgjerrighet, fra det øyeblikk vi først begynte å ta i bruk verktøy som pinner og steiner, til 2000-tallets eksponensielle teknikutvikling. Homo Evolutis – det evolusjonære mennesket – er et begrep som innebærer at vi idag skaper og anvender teknologi som en evolusjonær ressurs. Og i denne utviklingen henger ikke hjernen alltid med.

Vi fortsetter å rapportere fra Solidworks World i løpet av uken. Utover produktlanseringer fra blant annet Stratasys, er her en stor utstilling med selskaper som 3D Systems, Carbon, HP og Markforged.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: