Materialegjennombrudd flytter grensene

Et forskningssamarbeid mellom Universitetet i Singapore og Israel har resultert i det som er ment å være verdens mest tøyelige elastometermateriale for 3D-skrivere.

Elastometermaterialer er UV-herdet og kan ifølge forskerne strekkes opp til 1100 prosent. De fleste andre UV-herdede elastomererne på markedet klarer sjeldent over 200 prosent, sier de.

Hemmeligeten bak forskningsresultatet ligger i designet og selve 3D-printingen. En kompleks indre struktur og utskrifter med høy oppløsning gir en ekstremt høy bruddtøyelighetsgrense.

Potensialet for de nye elastomererne kan for eksempel være å erstatte tradisjonell produksjon slik som støping, noe som da i prinsippet korter ned fremstillingsprosessen betraktelig.

Ett av de viktigste anvendelsesområder for materialene er fleksibel elektronikk, men også roboter, akustiske metamaterialer og aktuatorer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: