Materialegjennombrudd flytter grensene

Et forskningssamarbeid mellom Universitetet i Singapore og Israel har resultert i det som er ment å være verdens mest tøyelige elastometermateriale for 3D-skrivere.

Elastometermaterialer er UV-herdet og kan ifølge forskerne strekkes opp til 1100 prosent. De fleste andre UV-herdede elastomererne på markedet klarer sjeldent over 200 prosent, sier de.

Hemmeligeten bak forskningsresultatet ligger i designet og selve 3D-printingen. En kompleks indre struktur og utskrifter med høy oppløsning gir en ekstremt høy bruddtøyelighetsgrense.

Potensialet for de nye elastomererne kan for eksempel være å erstatte tradisjonell produksjon slik som støping, noe som da i prinsippet korter ned fremstillingsprosessen betraktelig.

Ett av de viktigste anvendelsesområder for materialene er fleksibel elektronikk, men også roboter, akustiske metamaterialer og aktuatorer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: