Nytt oppkjøp et ledd i 3D Systems dentalstrategi

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 2 februar 2017

3D Systems fortsetter sin satsning på dentalbransjen gjennom å kjøpe det nederlandske materialutvikleren NextDent. Foretaket er et av de verdensledende når det gjelder 3d-skrivermateriale for dentale applikasjoner.

Ett av målene med oppkjøpet er å integrere NextDents ekspertise innen dentalmateriale med 3D Systems Figure4-teknikk, en SLA-basert industriell 3d-skriverteknikk som skal medføre høy produksjonshastighet. Figure4-konseptet minner om Carbons CLIP-teknikk, der komponenter bygges nedenfra og opp. Men 3D Systems har tatt dette et skritt lenger og automatisert/robotisert produksjonen.

NextDent, samt søsterforetaket Vertex Dental utvikler dentale materialer for både 3d-skrivere og tradisjonell tilvirkningsteknikk. Nextent har for tiden tolv ulike materialer i porteføljen, materialer som er godkjent av myndigheter i over sytti land. Noen av de applikasjonene som kan 3d-skrives med selskapets materialer er modeller, boreguider, temporære kroner og broer, proteser og avtrykksskjeer.

I henhold til avtalen kommer 3D Systems fortsatt å betjene NextDents kunder. Selskapets administrerende direktør Rik Jacobs går over til 3D Systems og leder deres forretningsområde innen dental. Rik Jacobs er dessuten en av fordragsholderne på årets 3dp Dental-konferanse den 27. april. Her forteller han mer om hvilke dentalmaterialer som finnes på markedet og deres egenskaper. Han kommer også til å gi et innblikk i hvordan utviklingen blir for 3d-skrivermaterialer for dentalbransjen.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683