Nytt oppkjøp et ledd i 3D Systems dentalstrategi

3D Systems fortsetter sin satsning på dentalbransjen gjennom å kjøpe det nederlandske materialutvikleren NextDent. Foretaket er et av de verdensledende når det gjelder 3d-skrivermateriale for dentale applikasjoner.

Ett av målene med oppkjøpet er å integrere NextDents ekspertise innen dentalmateriale med 3D Systems Figure4-teknikk, en SLA-basert industriell 3d-skriverteknikk som skal medføre høy produksjonshastighet. Figure4-konseptet minner om Carbons CLIP-teknikk, der komponenter bygges nedenfra og opp. Men 3D Systems har tatt dette et skritt lenger og automatisert/robotisert produksjonen.

NextDent, samt søsterforetaket Vertex Dental utvikler dentale materialer for både 3d-skrivere og tradisjonell tilvirkningsteknikk. Nextent har for tiden tolv ulike materialer i porteføljen, materialer som er godkjent av myndigheter i over sytti land. Noen av de applikasjonene som kan 3d-skrives med selskapets materialer er modeller, boreguider, temporære kroner og broer, proteser og avtrykksskjeer.

I henhold til avtalen kommer 3D Systems fortsatt å betjene NextDents kunder. Selskapets administrerende direktør Rik Jacobs går over til 3D Systems og leder deres forretningsområde innen dental. Rik Jacobs er dessuten en av fordragsholderne på årets 3dp Dental-konferanse den 27. april. Her forteller han mer om hvilke dentalmaterialer som finnes på markedet og deres egenskaper. Han kommer også til å gi et innblikk i hvordan utviklingen blir for 3d-skrivermaterialer for dentalbransjen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *