Nytt oppkjøp et ledd i 3D Systems dentalstrategi

3D Systems fortsetter sin satsning på dentalbransjen gjennom å kjøpe det nederlandske materialutvikleren NextDent. Foretaket er et av de verdensledende når det gjelder 3d-skrivermateriale for dentale applikasjoner.

Ett av målene med oppkjøpet er å integrere NextDents ekspertise innen dentalmateriale med 3D Systems Figure4-teknikk, en SLA-basert industriell 3d-skriverteknikk som skal medføre høy produksjonshastighet. Figure4-konseptet minner om Carbons CLIP-teknikk, der komponenter bygges nedenfra og opp. Men 3D Systems har tatt dette et skritt lenger og automatisert/robotisert produksjonen.

NextDent, samt søsterforetaket Vertex Dental utvikler dentale materialer for både 3d-skrivere og tradisjonell tilvirkningsteknikk. Nextent har for tiden tolv ulike materialer i porteføljen, materialer som er godkjent av myndigheter i over sytti land. Noen av de applikasjonene som kan 3d-skrives med selskapets materialer er modeller, boreguider, temporære kroner og broer, proteser og avtrykksskjeer.

I henhold til avtalen kommer 3D Systems fortsatt å betjene NextDents kunder. Selskapets administrerende direktør Rik Jacobs går over til 3D Systems og leder deres forretningsområde innen dental. Rik Jacobs er dessuten en av fordragsholderne på årets 3dp Dental-konferanse den 27. april. Her forteller han mer om hvilke dentalmaterialer som finnes på markedet og deres egenskaper. Han kommer også til å gi et innblikk i hvordan utviklingen blir for 3d-skrivermaterialer for dentalbransjen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: