Plugin forenkler reverse engineering i Solidworks

Den kanadiske programvareutvikleren Polyga lanserer nå et instikksprogram til Solidworks som skal gi flere funksjoner for de som arbeider med 3d-skannede data.

Programvaren XTract3D er en verktøykasse med funksjoner for å slice, skalatilpasse og analysere inskannede data som deretter skal redigeres i Solidworks.

En av grunnene til at Polyga utviklet programvaren var at man så at mange reverse engineering-prosesser var for kompliserte for brukerne. Gjennom å analysere et antall innskanningsprosesser har selskapet kokt ned disse til enklest mulige prosess.

– Til slutt fikk vi en løsning som var enkel å håndtere, samtidig som brukerne har full kontroll over hvordan de vil arbeide med sine CAD-modeller med innskannede data som referanse, sier Thomas Tong, administrerende direktør, Polyga.

XTract3D har støtte for både komponenter og såkalte assemblies. Som bruker kan man også integrere meshdata direkte inn i designprosessen på flere måter. Man kan enten velge å benytte hele den skannede komponenten eller bare benytte innskannede data som referanse for helt nye CAD-modeller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: