Servicebyrået som er først ute med CT-skanning

Sintavia, et amerikansk servicebyrå for metallutskrifter, blir en av verdens første som kan tilby kvalitetskontroll av komponenter med datortomografi, såkalt CT-skanning.

Skanningen og kvalitetskontrollen skal gjøres i en nyanskaffet Nikon XTH 320 CT-skanner. Med modellen skal det være mulig å utføre porøsitetsanalyse såvel som ikke-ødeleggende undersøkelse av den interne strukturen. Prosessen er først og fremst tenkt for de kundene Sintavia har innen rom & fly samt forsvar.

– Kvalitetskontroll er den absolutt fremste årsaken til at vi investerte i en CT-skanner og integrerte denne i vår tilvirkningsprosess, sier Doug Hedges, adm dir, Sinatvia. ved å legge til en høykvalitetsskanner til vår allerede omfattende maskinpark for additiv tilvirkning kan vi nå møte de kvalitetskravene våre kunder stiller.

Oppløsningen på CT-skanneren gjør at man kan analysere punkter på ned til tre mikrometer i komponenter av for eksempel aluminium og titan. Det sitter to kraftkilder og den kraftigste, på 320 kilovolt, kan penetrere materialer med høyere densitet, som nikkellegeringer og rustfritt stål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: