Smartere flyt med samarbeid mellom Stratasys og Solidworks

Stratasys har innledet et nytt samarbeid med programvareleverandøren Dassault Systémes for å forbedre tilvirkningen av sluttprodukter med Stratasys 3d-skrivere.

Samarbeidet gjelder Dassault Systémes verktøy Simulia som er en del av 3DEXPERIENCE-plattformen og innbefatter funksjoner for design og simulering. Et eksempel er designoptimering for å redusere vekt i FDM-utskrevne komponenter. Med funksjonen skal det også være mulig å redusere mengden material per komponent.

På simuleringssiden inngår funksjoner for å teste styrke og utholdenhet i komponenten. Dessuten kan man simulere selve utskriftsprosessen.

Det nye samarbeidet omfatter også en tettere integrasjon mellom Solidworks og Stratasys GrabCAD-plattform. Nå skal det for eksempel være mulig å beregne kostnad, velge materiale og definere utskriftsretning direkte i Solidworks.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: