Stratasys satser på prototyper med tre nye slipp

Stratasys F123 Series er en ny serie FDM-skrivere for industriell prototypefremstillelse, fra enklere skisser til funksjonsprototyper. De tre modellene i serien ble lansert på Solidworks World i Los Angeles i begynnelsen av februar.

Modellene i serien heter F170, F270 og F370. Stratasys har arbeidet for å utvikle 3d-skrivere som skal være enkle å håndtere for flere avdelinger i firmaet. Dessuten inngår funksjoner for fjernstyring, noe som innebærer at man kan holde styr på produksjonen med nettbrettet eller smarttelefonen.

Et nytt samarbeid med programvaren GrabCAD er en viktig del i å forenkle bruken av de nye modellene. Her finner vi blant annet funksjoner for å beregne kostnad per utskrevet del og mulighet for å allokere en utskrift til korrekt 3d-skriver.

Byggstørrelsen på de tre nye 3d-skriverne ligger på mellom 25,4 til 35,56 centimeter. 3d-skriverne har støtte for fire ulike materialer i ti forskjellige farger. Det finnes også et hurtigskissemodus som skal være fordelaktig når man vil lage flere versjoner av en komponent. 3d-skriverne arbeider med PLA, ABS og ASA.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: