Tannklinikker i fokus når Roland DG omorganiserer

FOTO: Creative Tools

Skriverleverandøren Roland DG gikk for tre år siden inn på 3d-skriversiden med sin monoFab ARM-10. Da var det en av de første desktopmodellene med flytende lysherdende polymer. Selskapet har dessuten virksomhet innen fresing, først og fremst for dentalområdet.

Nå tar selskapet neste skritt. Fra og med den 3 april i år samler man all 3d-virksomhet under sitt nye datterselskap DGSHAPE. Under det nye selskapets paraply samles fresemaskiner, 3d-skrivere og graveringsteknikk.

DGSHAPEs administrerende direktør, Kohei Tanabe, mener at selskapet skal levere både innovativ maskinvare og programvare, men også mer effektive produksjonsflyt for tilvirkningsforetak. I startfasen fokuserer DGSHAPE på områdene dental, medisinteknikk og det som man definerer som 3D Digital Fabrication.

På dentalsiden har Roland DG allerede en betydelig markedsandel, ikke minst med sine freseløsninger for dentallaboratorier i serien DWX. Neste skritt er å utvikle løsninger for anvendelse direkte på klinikkene. Hvorvidt det dreier seg om mindre, klinikktilpassede 3d-skrivere eller freser gjenstår å se. Men det vi vet er at man så sent som i slutten av fjoråret viste en prototype på en keram-3d-skriver. Planen er å lansere maskinen i år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *