Utleie av 3D-printere på gang i Sverige

Det Linköpingsbaserte oppstartsforetaket Wematter har tidligere tilbudt utskriftstjenester som et servicebyrå, med deres egenutviklede SLS-teknikk. Nå er man klar med en ny satsning som innebærer at kunder skal kunne leie en 3D-printer av foretaket.

Satsningen muliggjøres blant annet av en ny finansieringsrunde der man har fått inn fire millioner svenske kroner i risikokapital. Midlene kommer dels fra de nåværende eierne, og dels fra forretningsmannen Håkan Dahllöf. Med et eget banklån på rundt fire millioner kroner og rundt 1,5 millioner i tilskudd fra Vinnova har selskapet nå omkring ti millioner i kassen.

I forbindelse med satsningen flytter man fra inkubatoren Lead til Ericssons gamle lokaler. På sikt vil man gå fra tolv til tretti ansatte. I løpet av fem år skal selskapet omsette for hundre millioner kroner, håper foretakets administrerende direktør, Robert Kniola.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *